Alatna traka Mozilla Thunderbird

Zaštita programa Mozilla Thunderbird funkcionira kao dodatni modul. Nakon instalacije programa ESET Endpoint Security programu Thunderbird dodaje se alatna traka koja pruža brzi pristup mogućnostima zaštite.

Spam poruke – Označuje odabrane poruke kao spam poruke. Nakon označivanja središnjem serveru s pohranom potpisa spam poruka šalje se "otisak" poruke. Ako server primi slične "otiske" od nekoliko korisnika, poruka će ubuduće biti klasificirana kao spam.

Nisu spam poruke – Označuje da odabrane poruke nisu spam poruke.

Spam adresa – Dodaje adresu pošiljatelja na popis spam adresa. Sve poruke primljene s neke od adresa na popisu spam adresa automatski se klasificiraju kao spam.

Upozorenje: Čuvajte se lažiranja – falsificiranja adrese pošiljatelja na porukama e-pošte kojim se primatelje poruka prijevarom navodi na čitanje i odgovaranje.

Pouzdana adresa – Dodaje novu adresu pošiljatelja na popis pouzdanih adresa. Poruke primljene s adresa na popisu pouzdanih adresa nikad se neće klasificirati kao spam.

ESET Endpoint Security – Dvoklikom na ikonu otvarate glavni prozor programa ESET Endpoint Security.

Ponovno skeniraj poruke – skeniranje e-pošte na zahtjev. Možete odrediti koje će se poruke ponovno skenirati ili možete ponovno skenirati svu e-poštu. Dodatne informacije potražite u dijalogu Ponovno skeniraj poruke.

Podešavanje skenera – Prikazuje mogućnosti podešavanja Zaštite klijenta e-pošte.

Podešavanje antispam modula – Prikazuje mogućnosti podešavanja Antispam zaštite.

Adresari – Otvara prozor antispam zaštite u kojem možete pristupiti popisu izuzetih, pouzdanih i spam adresa.

Napomena: Da bi zaštita od spama funkcionirala s IMAP računima, morate aktivirati mogućnost Omogući dostupnost poruka u mojoj ulaznoj pošti kada radim izvanmrežno (Postavke računa > Izvanmrežno i prostor na disku). To omogućuje trenutačno preuzimanje poruka nakon primanja, što je nužno za ispravno funkcioniranje antispam modula.

Korisničko sučelje

Prikaži ikone – Prikazuje ikone alatne trake koje predstavljaju programske mogućnosti.

Prikaži tekst – Prikazuje opise s ikonama alatne trake.

Tekst zdesna – Uključuje i isključuje tekst s desne strane ikona alatne trake.

Male ikone – Prikazuje male ikone za mogućnosti alatne trake.

Da biste prikazali ili sakrili alatnu traku programa Mozilla Thunderbird, u glavnom izborniku idite na Pogled > Alatne trake i odaberite mogućnost ESET Endpoint Security.