Aktualizacija programa

Redovita aktualizacija programa ESET Endpoint Security najbolji je način kako osigurati maksimalnu razinu sigurnosti na računalu. Aktualizacijski modul jamči da se program stalno obnavlja aktualizacijom baze podataka virusnih potpisa i nadogradnjom komponenti sustava.

Klikom na Aktualizacija u glavnom prozoru programa možete provjeriti status trenutne aktualizacije uključujući datum i vrijeme zadnje uspješne aktualizacije i je li aktualizacija potrebna. Primarni prozor sadrži i verziju baze podataka virusnih potpisa. Taj brojčani indikator aktivna je veza na web stranice tvrtke ESET s popisom svih potpisa dodanih tom aktualizacijom.

Uz to, dostupna je i mogućnost ručnog pokretanja procesa aktualizacije – Aktualizacija baze podataka virusnih potpisa. Aktualizacije baze podataka virusnih potpisa i programskih komponenti važan su dio održavanja potpune zaštite od zlonamjernog koda. Obratite pozornost na njihovu konfiguraciju i rad. Ako tijekom instalacije niste unijeli detalje licence, ključ licence možete unijeti prilikom aktualizacije klikom na mogućnost Aktiviraj proizvod kako biste pristupili aktualizacijskim serverima tvrtke ESET.

Ako ESET Endpoint Security aktivirate s datotekom licence izvan mreže bez korisničkog imena i lozinke i pokušate aktualizaciju, crvena poruka Aktualizacija baze podataka virusnih potpisa završila je s pogreškom upozorava vas da aktualizacije možete preuzeti samo s mirrora.

icon_details_hoverNAPOMENA

Licenčni ključ isporučuje tvrtka ESET nakon kupnje programa ESET Endpoint Security.

PAGE_UPDATE

Zadnja uspješna aktualizacija – Datum zadnje aktualizacije. Datum treba biti što noviji, što znači da je baza podataka virusnih potpisa ažurna.

Verzija baze podataka virusnih potpisa – To je broj baze podataka virusnih potpisa i aktivna veza na web stranicu tvrtke ESET. Kliknite na nju za prikaz popisa svih potpisa dodanih u sklopu te aktualizacije.

Proces aktualizacije

Postupak preuzimanja započinje kada kliknete gumb Aktualizacija baze podataka virusnih potpisa. Prikazat će se traka napretka i preostalo vrijeme za preuzimanje. Da biste prekinuli aktualizaciju, kliknite Odustani od aktualizacije.

PAGE_UPDATE_02

MONITOR_ORANGE VAŽNO

U normalnim okolnostima, kada pravilno preuzmete aktualizacije, u prozoru Aktualizacija pojavit će se poruka Aktualizacija nije potrebna – baza podataka virusnih potpisa je aktualizirana. Ako to nije slučaj, znači da je baza podataka virusnih potpisa zastarjela, što povećava rizik od zaraze. Aktualizirajte bazu podataka virusnih potpisa što prije.

Baza podataka virusnih potpisa je zastarjela – Ta će se pogreška pojaviti nakon nekoliko neuspješnih pokušaja aktualizacije baze podataka virusnih potpisa. Preporučujemo da provjerite aktualizacijske postavke. Najčešći je uzrok ove pogreške neispravan unos podataka za autorizaciju ili neispravna konfiguracija postavki povezivanja.

Prethodna obavijest odnosi se na sljedeće dvije poruke Aktualizacija baze podataka virusnih potpisa nije uspjela o neuspješnim aktualizacijama:

1.Licenca nije valjana – U podešavanju aktualizacije unesen je pogrešan ključ licence. Preporučujemo provjeru podataka za autorizaciju. U prozoru naprednog podešavanja (kliknite Podešavanje na glavnom izborniku i zatim kliknite Napredno podešavanje ili na tipkovnici pritisnite F5) dostupne su dodatne mogućnosti aktualizacije. Na glavnom izborniku kliknite mogućnost Pomoć i podrška > Upravljanje licencom da biste unijeli novi ključ licence.

PAGE_UPDATE_04

2.Tijekom preuzimanja aktualizacijske datoteke došlo je do pogreške – Mogući su uzrok pogreške neispravne postavke veze s Internetom. Preporučujemo da provjerite vezu s internetom (primjerice, otvaranjem nekih web stranica u web pregledniku). Ako se web stranica ne otvori, vjerojatno nije uspostavljena internetska veza ili na računalu postoje problemi s povezivošću. Ako nemate aktivnu internetsku vezu, provjerite to kod svoga davatelja internetskih usluga (ISP).

PAGE_UPDATE_03

icon_details_hoverNAPOMENA

Dodatne informacije potražite u ovom članku ESET-ove baze znanja.