Web i e-pošta

Konfiguraciju weba i e-pošte možete pronaći u prozoru Podešavanje > Web i e-pošta. S tog mjesta možete pristupiti detaljnijim postavkama programa.

PAGE_SETTINGS_ANTISPAM

Modul Kontrola weba omogućuje vam konfiguraciju postavki koja administratorima pruža automatizirane alate pomoću kojih mogu zaštititi svoje radne stanice i postaviti ograničenja za pregledavanje interneta. Cilj kontrole weba je onemogućiti pristup stranicama s neprikladnim ili štetnim sadržajem. Za više informacija pogledajte odjeljak Kontrola weba.

Povezivost s internetom standardna je značajka osobnih računala. Nažalost, postala je i glavni medij za prijenos zlonamjernog koda. Zbog toga je iznimno važno dobro razmisliti o Zaštiti web pristupa.

Zaštita klijenta e-pošte omogućuje nadzor komunikacije e-poštom koja se prima putem protokola POP3 i IMAP. Uz dodatni program za vaš klijent e-pošte, ESET Endpoint Security omogućuje nadzor sve komunikacije iz klijenta e-pošte (POP3, IMAP, HTTP i MAPI).

Antispam zaštita filtrira neželjene poruke e-pošte.

Kada kliknete znak zupčanika GEAR uz Antispam zaštita na raspolaganju su sljedeće mogućnosti:

Konfiguriranje... – otvara napredna podešenja za antispam zaštitu klijenta e-pošte.

Korisnički popis pouzdanih adresa/spam adresa/iznimki – Otvara dijaloški prozor u kojem možete dodati, urediti ili izbrisati adrese e-pošte koje smatrate sigurnima. Prema definiranim pravilima, e-pošta s ovih adresa neće biti skenirane niti se tretirati kao spam. Kliknite korisnički popis iznimki da biste otvorili dijaloški okvir u kojem možete dodati, urediti ili izbrisati adrese e-pošte koje se mogu lažirati i koristiti za slanje spam poruka. Poruke e-pošte primljene s adrese navedene na popisu iznimki uvijek će se pregledavati da bi se utvrdilo jesu li spam poruke.

Antiphishing zaštita još je jedan sloj zaštite koji omogućuje povećanu razinu zaštite od nelegitimnih web stranica koje pokušavaju pridobiti lozinke i ostale osjetljive podatke. Antiphishing zaštita može se naći u oknu Podešenja pod Web i e-pošta. Za više informacija pogledajte članak Antiphishing zaštita.

Deaktiviraj – Kliknite za deaktivaciju zaštite weba/e-pošte/antispam zaštita web preglednika i klijenata e-pošte MODULE_ENABLED.