Karantena

Glavna je funkcija karantene sigurno pohranjivanje zaraženih datoteka. Datoteke treba poslati u karantenu ako ih nije moguće očistiti, ako ih nije sigurno ili preporučljivo izbrisati ili ih program ESET Endpoint Security pogrešno otkriva.

U karantenu možete staviti bilo koju datoteku. To se savjetuje ako se neka datoteka ponaša sumnjivo, a skener virusa nije ju otkrio. Datoteke iz karantene moguće je poslati na analizu u laboratorij za viruse tvrtke ESET.

HLPTOOLS_QUARANTINE_SUBMIT

Datoteke pohranjene u mapu karantene moguće je pregledavati u tablici koja prikazuje datum i vrijeme stavljanja u karantenu, put do izvornog mjesta zaražene datoteke, njezinu veličinu u bajtovima, razlog (na primjer, objekt je dodao korisnik) te broj prijetnji (ako se, na primjer, radi o arhivi koja sadrži više infiltracija).

Stavljanje datoteka u karantenu

ESET Endpoint Security u karantenu automatski stavlja izbrisane datoteke (ako niste deaktivirali tu mogućnost u prozoru upozorenja). Ako želite, bilo koju sumnjivu datoteku možete ručno staviti u karantenu klikom na gumb Karantena. Izvorna datoteka bit će uklonjena s izvorne lokacije. U tu svrhu možete upotrijebiti i kontekstni izbornik; desnom tipkom miša kliknite prozor Karantena i odaberite mogućnost Karantena.

Vraćanje iz karantene

Datoteke stavljene u karantenu moguće je vratiti na izvorno mjesto. Da biste datoteku vratili iz karantene, desnom tipkom miša kliknite tu datoteku u prozoru karantene i na kontekstnom izborniku odaberite mogućnost Vrati. Ako je datoteka označena kao potencijalno neželjena aplikacija, mogućnost Vrati i izuzmi iz skeniranja također će biti dostupna. Na kontekstnom izborniku postoji i mogućnost Vrati u... koja omogućuje vraćanje datoteka na mjesto s kojega nisu izbrisane.

Brisanje iz karantene – Desnom tipkom miša kliknite zadanu stavku i odaberite mogućnost Izbriši iz karantene ili odaberite stavku koju želite izbrisati i pritisnite tipku Delete na tipkovnici. Možete izabrati i više stavki odjednom i sve ih izbrisati.

icon_details_hoverNAPOMENA

Kada vratite bezazlenu datoteku koju je program pogreškom stavio u karantenu, izuzmite je iz skeniranja nakon vraćanja i pošaljite korisničkoj službi tvrtke ESET.

Slanje datoteke iz karantene

Sumnjive datoteke koje ste stavili u karantenu iako ih program nije otkrio i one koje su neispravno izbrisane kao prijetnja pa naknadno stavljene u karantenu pošaljite u laboratorij tvrtke ESET za otkrivanje virusa. Da biste poslali datoteku iz karantene, kliknite je desnom tipkom miša pa na kontekstnom izborniku odaberite Pošalji na analizu.