Procesi koji se izvršavaju

Procesi koji se izvršavaju prikazuju programe i procese pokrenute na računalu i ESET se odmah i neprekidno obavještava o novim infiltracijama. ESET Endpoint Security pruža detaljne informacije o procesima koji se izvršavaju kako bi zaštitio korisnike pomoću tehnologije ESET LiveGrid®.

PAGE_CLOUD

Razina rizika – U većini slučajeva, ESET Endpoint Security i tehnologija ESET LiveGrid® objektima (datotekama, procesima, ključevima registra itd.) dodjeljuju razine rizika pomoću heurističkih pravila koja provjeravaju značajke svakog objekta i zatim procjenjuju moguću zlonamjernu aktivnost. Prema tim heurističkim pravilima objektima se dodjeljuje razina rizika od 1 – Dobro (zeleno) do 9 – Rizično (crveno).

Proces – Naziv slike programa ili procesa koji se trenutno izvršava na vašem računalu. Također možete upotrijebiti Windows Upravitelj zadataka za pregled svih procesa koji se izvršavaju na računalu. Upravitelj zadataka možete otvoriti tako da desnom tipkom miša kliknete prazno područje na programskoj traci i nakon toga kliknete Upravitelj zadataka, ili možete pritisnuti Ctrl+Shift+Esc na tipkovnici.

PID – To je ID procesa koji se izvršavaju u Windows operacijskim sustavima.

icon_details_hoverNAPOMENA

Poznate aplikacije označene kao Dobro (zeleno) definitivno su čiste (nalaze se na popisu pouzdanih adresa) i neće biti skenirane, čime se povećava brzina skeniranja računala na zahtjev ili rezidentne zaštite na računalu.

Broj korisnika – Broj korisnika koji koriste danu aplikaciju. Te podatke prikuplja tehnologija ESET LiveGrid®.

Vrijeme otkrivanja – Vremensko razdoblje od otkrivanja aplikacije pomoću tehnologije ESET LiveGrid®.

icon_details_hoverNAPOMENA

Kada je aplikacija označena kao aplikacija sigurnosne razine Nepoznato (narančasto), možda nije riječ o zlonamjernom softveru. Obično je samo riječ o novijoj aplikaciji. Ako za neku datoteku niste sigurni, možete poslati datoteku na analizu u laboratorij tvrtke ESET za otkrivanje virusa. Ako se pokaže da je datoteka ustvari zlonamjerna aplikacije, njezino će se otkrivanje dodati u jednu od sljedećih aktualizacija baze podataka virusnih potpisa.

Naziv aplikacije – Zadani naziv programa ili procesa.

Klikom na određenu aplikaciju na dnu, prikazat će se sljedeće informacije pri dnu prozora:

Put – Mjesto aplikacije na računalu.
Veličina – Veličina datoteke u kB (kilobajtima) ili MB (megabajtima).
Opis – Značajke datoteke temeljem opisa iz operacijskog sustava.
Tvrtka – Naziv proizvođača ili aplikacijskog procesa.
Verzija – Informacije od izdavača aplikacije.
Proizvod – Naziv i/ili poslovni naziv aplikacije.
Stvoreno dana – Datum i vrijeme kada je aplikacija stvorena.
Izmijenjeno dana – Datum i vrijeme posljednje izmjene aplikacije.

icon_details_hoverNAPOMENA

Reputacija se može provjeriti i za datoteke koje ne djeluju kao programi/procesi koji se izvršavaju označite datoteke koje želite provjeriti, kliknite ih desnom tipkom miša i iz kontekstnog izbornika odaberite Napredne mogućnosti > Provjeri reputaciju datoteka pomoću sustava ESET LiveGrid®.

HLPTOOLS_CLOUD_CHECK