Vraćanje aktualizacije

Ako kliknete Vrati (Napredno podešavanje (F5) > Aktualizacija > Profil), s padajućeg izbornika morate odabrati vremenski interval koji predstavlja razdoblje tijekom kojeg će aktualizacije baza podataka virusnih potpisa i programskih modula biti zaustavljene.

DIALOG_UPDATE_ROLLBACK

Odaberite stavku Do otkazivanja da biste redovne aktualizacije odgodili na neograničeno vrijeme, sve dok ručno ne vratite funkciju aktualizacije. Ne preporučujemo odabir te mogućnosti jer predstavlja mogući sigurnosni rizik.

Verzija baze podataka virusnih potpisa vraćena je na najstariju dostupnu i spremljena kao snimka u datotečni sustav lokalnog računala.

icon_details_hoverNAPOMENA

Recimo da je broj 10646 najnovija verzija baze podataka virusnih potpisa. Verzije 10645 i 10643 spremljene su kao snimke baza podataka virusnih potpisa. Verzija 10644 nije dostupna jer je, primjerice, računalo duže vrijeme bilo isključeno i pojavila se novija aktualizacija prije nego što je preuzeta verzija 10644. Ako u polje Broj lokalno spremljenih snimki unesete 2 i kliknete Vrati, baza podataka virusnih potpisa (uključujući module programa) vratit će se na verziju broj 10643. Taj postupak može potrajati neko vrijeme. U glavnom prozoru programa ESET Endpoint Security u odjeljku Aktualizacija provjerite je li verzija baze podataka virusnih potpisa vraćena na stariju.