Način nadogradnje

Kartica Način nadogradnje sadrži mogućnosti vezane uz nadogradnju programskih komponenti. Program vam omogućuje da unaprijed definirate njegovo ponašanje kada postane dostupna nova nadogradnja neke programske komponente.

Nadogradnje programskih komponenti uvode nove značajke ili mijenjaju one koje već postoje u prethodnim verzijama. Moguće ih je izvršiti automatski bez korisničke intervencije, ali korisnik može odabrati da ga se o tome obavijesti. Nakon instalacije nadogradnje programske komponente mogao bi biti potreban restart računala. U odjeljku Nadogradnja programskih komponenti na raspolaganju su tri mogućnosti:

Pitaj prije preuzimanja programskih komponenti – Standardna mogućnost. Prikazat će se odzivnik za potvrdu ili odbijanje nadogradnje programskih komponenti kada ona bude dostupna.
Uvijek nadogradi programske komponenteTime će se nadogradnje programskih komponenti automatski preuzimati i instalirati. Imajte na umu da će možda biti potrebno ponovno pokrenuti računalo.
Nemoj nikad nadograditi programske komponenteTime se programske komponente uopće neće nadograditi. Ta je mogućnost praktična za serverske instalacije jer se serveri obično restartaju samo radi održavanja.

icon_details_hoverNAPOMENA

Odabir najprikladnije mogućnosti ovisi o radnoj stanici na kojoj se te postavke primjenjuju. Imajte na umu da postoje razlike između radnih stanica i servera, npr. automatskim restartom servera nakon nadogradnje programa moguće je nanijeti ozbiljnu štetu.

Aktiviraj ručnu nadogradnju programske komponente – opcija je deaktivirana prema standardnim postavkama. Kada je opcija aktivirana i dostupna je novija verzija programa ESET Endpoint Security, možete provjeriti nadogradnje u prozoru Nadogradnja i instalirati noviju verziju.

Ako je označena mogućnost Pitaj prije preuzimanja nadogradnje, obavijest će se prikazati kada nova nadogradnja bude dostupna.

Ako je datoteka za nadogradnju veća od vrijednosti navedene u polju Pitaj ako je datoteka za nadogradnju veća od (kB), program će prikazati obavijest.