Dnevnici

Konfiguraciji zapisivanja u programu ESET Endpoint Security može se pristupiti s glavnog prozora programa. Kliknite Podešavanje > Napredno podešavanje > Alati > Dnevnici. Odjeljak dnevnika koristi se za definiranje načina upravljanja dnevnicima. Da bi oslobodio prostor na tvrdom disku, program automatski briše starije zapise. Za dnevnike možete definirati sljedeće mogućnosti:

Minimalni opseg zapisivanja – Određuje minimalni opseg podataka za događaje koji se zapisuju:

Dijagnostički – Zapisuju se sve informacije potrebne za detaljno konfiguriranje programa te svi gore navedeni zapisi.
Informativno – Zapisuju se sve informativne poruke, uključujući poruke o uspješnim aktualizacijama te svi gore navedeni zapisi.
Upozorenja – Zapisuju se kritične pogreške i poruke s upozorenjima.
Pogreške – Zapisuju se pogreške kao što je "Pogreška preuzimanja datoteke" i kritične pogreške.
Kritično – Zapisuju se samo kritične pogreške (pogreška pri pokretanju antivirusne zaštite, ugrađeni firewall, itd.).

icon_details_hoverNAPOMENA

Kada odaberete razinu opsega dijagnostike, zapisat će se sve blokirane veze.

Unosi u dnevniku koji su stariji od broja dana definiranog u polju Automatski izbriši zapise starije od (dana) automatski će se izbrisati.

Automatski optimiziraj dnevnike – Ako se označi, dnevnici će se automatski defragmentirati ako je postotak fragmentacije veći od vrijednosti definirane u polju Ako broj nekorištenih zapisa prelazi (%).

Kliknite Optimiziraj za pokretanje defragmentiranja dnevnika. Uklanjaju se svi prazni unosi u dnevnik kako bi se poboljšala radna svojstva i brzina obrade. To poboljšanje primjećuje se osobito ako dnevnici sadrže velik broj unosa.

Mogućnost Aktiviraj tekstualni protokol omogućuje pohranu dnevnika u drugom formatu, zasebno od dnevnika:

Ciljni direktorij – Odaberite direktorij u kojem će se pohraniti dnevnici (odnosi se samo na Tekst/CSV). Možete kopirati put ili odabrati drugi direktorij klikom na Očisti. Svaki odjeljak dnevnika ima vlastitu datoteku s unaprijed definiranim nazivom datoteke (primjerice, virlog.txt za odjeljak Otkrivene prijetnje u dnevniku ako želite koristiti običan format tekstualne datoteke za pohranu dnevnika).
Vrsta – Ako odaberete datotečni format Tekst, dnevnici će se pohranjivati u tekstualnu datoteku i podaci će biti odvojeni tabulatorima. Isto se primjenjuje za podatke odvojene zarezom u CSV datoteci. Ako odaberete Događaj, dnevnici će se umjesto u datoteku pohranjivati u dnevnik Windows Event (može se pregledati uz pomoć programa Event Viewer na upravljačkoj ploči).

Izbriši dnevnike – Briše sve pohranjene dnevnike koji su trenutačno odabrani na padajućem izborniku Vrsta. Prikazat će se obavijest o uspješnom brisanju dnevnika.

icon_details_hoverNAPOMENA

Kako biste pomogli u bržem rješavanju problema, tvrtka ESET od vas može zatražiti dnevnike s vašeg računala. ESET Log Collector omogućuje lako prikupljanje potrebnih informacija. Dodatne informacije o ESET Log Collector potražite u članku u ESET-ovoj bazi znanja.