Skeniranje u stanju mirovanja

Skener za stanje mirovanja može se aktivirati u odjeljku Napredno podešavanje pod stavkom Antivirus > Skeniranje u stanju mirovanja >Osnovno. Postavite prekidač uz stavku Aktiviraj skeniranje u stanju mirovanja u položaj Uključeno da biste aktivirali ovu značajku. Kad se računalo nalazi u stanju mirovanja, na svim lokalnim pogonima provodi se tiho skeniranje računala. U odjeljku Pokretači otkrivanja stanja mirovanja naći ćete puni popis uvjeta koje je potrebno zadovoljiti da bi se pokrenuo skener u stanju mirovanja.

Prema standardnim postavkama skener za stanje mirovanja ne radi kada se računalo (prijenosno računalo) napaja iz baterije. Ovu postavku možete zaobići odabirom potvrdnog okvira uz stavku Pokreni čak i ako se računalo napaja putem baterije u Naprednom podešavanju.

Uključite prekidač Aktiviraj zapisivanje u naprednom podešavanju da biste vidjeli rezultate skeniranja računala u odjeljku Dnevnici (u glavnom prozoru programa kliknite Alati > Dnevnici i odaberite Skeniranje računala s padajućeg izbornika Dnevnik).

Otkrivanje u stanju mirovanja radit će i kada je računalo u sljedećim stanjima:

Isključite zaslon ili čuvara zaslona
Zaključano računalo
Odjava korisnika

Kliknite Podešavanje parametara modula ThreatSense ako želite izmijeniti više parametara skeniranja (npr. metode otkrivanja) za skeniranje u stanju mirovanja.