Izuzeci

Izuzeci vam omogućuju izuzimanje datoteka i mapa od skeniranja. Da bi se osiguralo traženje prijetnji u svim objektima, preporučujemo stvaranje izuzetaka samo kada je to apsolutno nužno. Međutim, postoje situacije kada ćete morati izuzeti objekt i, primjerice, skenirati velike unose u bazi podataka koji bi računalo usporili tijekom skeniranja ili softver čije skeniranje dovodi do sukoba (npr. softver za sigurnosno kopiranje).

Da biste izuzeli objekt od skeniranja:

1.Kliknite Dodaj...,
2.Unesite put do objekta ili ga odaberite u stablastoj strukturi.

Da bi se pokrila grupa datoteka, moguće je koristiti i zamjenske znakove. Upitnik (?) predstavlja jedan varijabilni znak, a zvjezdica (*) varijabilni znakovni niz od nula ili više znakova.

Primjeri

Ako želite izuzeti sve datoteke u mapi, upišite put do mape i upotrijebite masku "*.*".
Da biste izuzeli cijeli pogon sa svim datotekama i podmapama, upotrijebite masku "D:\*".
Ako želite izuzeti samo datoteke s ekstenzijom doc, upotrijebite masku "*.doc".
Ako se naziv izvršne datoteke sastoji od određenog broja znakova (a znakovi se međusobno razlikuju) i sigurni ste samo u prvo slovo (primjerice "D"), upotrijebite sljedeći oblik: "D????.exe". Upitnici zamjenjuju izostavljene (nepoznate) znakove.

CONFIG_EXCLUDE

icon_details_hoverNAPOMENA

Modul za rezidentnu zaštitu ili modul za skeniranje računala neće otkriti prijetnju u datoteci ako datoteka zadovoljava kriterije za izuzimanje od skeniranja.

Stupci

Put – Put do izuzetih datoteka i mapa.

Prijetnja – Ako je pored izuzete datoteke naziv prijetnje, to znači da datoteka nije izuzeta u potpunosti, već samo za tu prijetnju. Ako datoteka kasnije bude zaražena nekom drugom vrstom zlonamjernog softvera, antivirusni će modul to otkriti. Tu vrstu izuzimanja moguće je koristiti samo za određene vrste infiltracija, a može se stvoriti ili u prozoru upozorenja o prijetnji koji prijavljuje infiltraciju (kliknite Prikaži napredne opcije i zatim odaberite Izuzimanje od otkrivanja) ili klikom na Alati > Karantena, potom klikom desne tipke miša na datoteku u karanteni te odabirom stavke Vrati i izuzmi od otkrivanja u kontekstnom izborniku.

Kontrolni elementi

Dodaj – Izuzima objekte iz otkrivanja.

Uredi – Omogućuje vam uređivanje odabranih unosa.

Ukloni – Uklanja odabrane unose.