Web protokoli

ESET Endpoint Security prema standardnim je postavkama konfiguriran za nadzor HTTP protokola, koji koristi većina internetskih preglednika.

U operacijskom sustavu Windows Vista i novijima, HTTP promet uvijek se nadzire na svim portovima za sve aplikacije. U operacijskom sustavu Windows XP portove koje koristi HTTP protokol možete izmijeniti u odjeljku Napredno podešavanje (F5) > Web i e-pošta > Zaštita web pristupa > Web protokoli > Podešavanje HTTP skenera. HTTP promet nadzire se na određenim portovima za sve aplikacije i na svim portovima za aplikacije koje su označene kao Web klijenti i klijenti e-pošte.

ESET Endpoint Security podržava provjeru HTTPS protokola. HTTPS komunikacija koristi šifrirani kanal za prijenos informacija između servera i klijenta. ESET Endpoint Security provjerava komunikaciju pomoću protokola SSL (Secure Socket Layer) i TLS (Transport Layer Security). Program skenira promet samo na portovima definiranim pod Portovi koje koristi HTTPS protokol, neovisno o verziji operacijskog sustava.

Prilikom korištenja standardnih postavki šifrirana se komunikacija ne skenira. Da biste aktivirali skeniranje šifrirane komunikacije, idite na SSL/TLS u Naprednom podešavanju, kliknite Web i e-pošta > SSL/TLS i odaberite Aktiviraj filtriranje SSL/TLS protokola.