Elementi korisničkog sučelja

Mogućnosti konfiguriranja korisničkog sučelja u programu ESET Endpoint Security omogućuju vam da radno okruženje prilagodite svojim potrebama. Te mogućnosti konfiguriranja dostupne su u ogranku Korisničko sučelje > Elementi korisničkog sučelja na stablu Napredno podešavanje programa ESET Endpoint Security.

U odjeljku Elementi korisničkog sučelja možete prilagoditi radno okruženje. Kliknite padajući izbornik Način rada za pokretanje GUI-ja da biste odabrali neki od sljedećih načina rada za pokretanje grafičkog korisničkog sučelja (GUI-ja):

Sve – Prikazat će se cijeli GUI.

Minimalno – GUI radi, ali korisniku se prikazuju samo obavijesti.

Ručno – Nema prikaza obavijesti i upozorenja.

Tiho – Nema prikaza obavijesti i upozorenja ni GUI-ja. Ovaj način rada koristan je za situacije u kojima želite sačuvati resurse sustava. Tihi način rada može pokrenuti samo administrator.

icon_details_hoverNAPOMENA

Ako napravite restart računala dok je odabran minimalni način rada za pokretanje GUI-ja, obavijesti će se prikazati, ali ne i grafičko sučelje. Da biste se ponovno vratili u način rada za prikaz čitavog grafičkog korisničkog sučelja, pokrenite GUI iz izbornika Start pod Svi programi > ESET > ESET Endpoint Security kao administrator ili to učinite putem programa ESET Remote Administrator koristeći pravilo.

Ako želite deaktivirati uvodni prozor programa ESET Endpoint Security, poništite odabir Prikaži uvodni prozor pri pokretanju programa.

Ako želite da se program ESET Endpoint Security oglasi zvučnim signalom u slučaju važnih događaja tijekom skeniranja, na primjer kada se otkrije prijetnja ili kada se skeniranje završi, odaberite Koristi zvučni signal.

Integriraj u kontekstni izbornik – Integrirajte kontrolne elemente programa ESET Endpoint Security u kontekstni izbornik.

Statusi

Statusi aplikacija – Kliknite gumb Uredi za upravljanje statusima (deaktivaciju statusa) koji se prikazuju u oknu Status zaštite u glavnom izborniku.

Informacije o licenci

Prikaži podatke licence – Kada je ova mogućnost deaktivirana, podaci o licenci na zaslonu Status zaštite i Pomoć i podrška neće se prikazati.

Prikaži poruke i obavijesti u vezi s licencom – Kada je ova mogućnost deaktivirana, obavijesti i poruke prikazat će se samo kada licenca istekne.

icon_details_hoverNAPOMENA

postavke podataka o licenci primjenjuju se, ali nisu dostupne za proizvod ESET Endpoint Security aktiviran pomoću MSP licence.

CONFIG_ENVIRONMENT