Upozorenja i obavijesti

U odjeljku Upozorenja i obavijesti prozora Korisničko sučelje možete konfigurirati način na koji program ESET Endpoint Security rukuje upozorenjima o prijetnjama i obavijestima sustava (primjerice, porukama o uspješnoj aktualizaciji). Moguće je postaviti i vrijeme trajanja prikaza te razinu prozirnosti obavijesti na području obavijesti sustava (to vrijedi samo za sustave koji podržavaju obavješćivanje u području obavijesti sustava).

CONFIG_ALERT

Prozori s upozorenjima

Deaktiviranjem mogućnosti Prikaži upozorenja isključuju se svi prozori upozorenja, što je prikladno samo za ograničen broj specifičnih situacija. Većini korisnika preporučujemo da ovu mogućnost ostave na standardnoj postavci (aktivirano).

Obavijesti na radnoj površini

Obavijesti na radnoj površini te balončići sa savjetima samo su informativne prirode i ne zahtijevaju intervenciju korisnika. Prikazuju se u području obavijesti sustava u desnom donjem kutu zaslona. Da biste aktivirali prikaz obavijesti na radnoj površini, odaberite mogućnost Prikaži obavijesti na radnoj površini. Aktivirajte mogućnost Ne prikazuj obavijesti prilikom izvršavanja aplikacija u načinu rada preko cijelog zaslona da biste isključili sve obavijesti koje nisu interaktivne. Detaljnije mogućnosti, vrijeme trajanja prikaza obavijesti i prozirnost prozora moguće je izmijeniti u nastavku.

S padajućeg izbornika Minimalni opseg zapisa događaja za prikaz možete odabrati početnu razinu ozbiljnosti za prikaz upozorenja i obavijesti. Na raspolaganju su sljedeće mogućnosti:

Dijagnostički – Zapisuju se sve informacije potrebne za detaljno konfiguriranje programa te svi gore navedeni zapisi.
Informativno – Zapisuju se sve informativne poruke, uključujući poruke o uspješnim aktualizacijama te svi gore navedeni zapisi.
Upozorenja – Zapisuju se kritične pogreške i poruke s upozorenjima.
Pogreške – Zapisuju se pogreške kao što je "Pogreška preuzimanja datoteke" i kritične pogreške.
Kritično – Zapisuju se samo kritične pogreške (pogreška pri pokretanju antivirusne zaštite , ugrađeni firewall, itd.).

Zadnja vam značajka u ovom odjeljku omogućuje konfiguriranje odredišta za obavijesti u okruženju s više korisnika. Polje U sustavu s više korisnika prikaži obavijesti na zaslonu ovog korisnika određuje korisnika koji će dobivati obavijesti sustava i druge obavijesti u sustavima koji dopuštaju istodobno povezivanje više korisnika. To je obično administrator sustava ili mreže. Ta je mogućnost osobito korisna za terminalske servere, pod uvjetom da se sve obavijesti sustava šalju administratoru.

Okviri s porukama

Da bi se skočni prozori s porukama automatski zatvarali nakon određenog vremenskog razdoblja, odaberite mogućnost Automatski zatvori okvire s porukama. Ako se ne zatvore ručno, prozori upozorenja automatski će se zatvoriti nakon isteka navedenog vremenskog razdoblja.

Poruke za potvrdu – Prikazuje popis poruka za potvrdu na kojem možete odabrati hoće li se iste prikazivati ili ne.