Dodatni ThreatSense parametri

Dodatni ThreatSense parametri za novostvorene i izmijenjene datoteke – Za novostvorene ili izmijenjene datoteke postoji veća opasnost od zaraze nego za postojeće datoteke. Iz tog razloga program provjerava te datoteke pomoću dodatnih parametara skeniranja. Uz uobičajene načine skeniranja koji se temelje na potpisima upotrebljava se i napredna heuristika koja može otkriti nove prijetnje i prije njihova uvrštavanja u bazu podataka virusnih potpisa. Uz novostvorene datoteke skeniraju se i samoraspakirajuće datoteke (.sfx) te runtime arhivatori (interno sažete izvršne datoteke). Standardno se arhive skeniraju do desetog stupnja gniježđenja, a provjeravaju se bez obzira na njihovu veličinu. Da biste izmijenili postavke skeniranja arhive, deaktivirajte Standardne postavke skeniranja arhive.

Dodatne informacije o mogućnostima Runtime arhivatori, Samoraspakirajuće arhive i Napredna heuristika potražite u odjeljku Podešavanje ThreatSense parametara.

Dodatni ThreatSense parametri za izvršene datoteke – Prema standardnim postavkama napredna heuristika koristi se ako su datoteke izvršene. Preporučujemo da, dok je ta mogućnost aktivirana, budu aktivirane i mogućnosti Smart optimizacija i ESET LiveGrid® kako se ne bi narušile performanse sustava.