Slanje uzoraka na analizu

Pomoću dijaloškog okvira datoteku ili stranicu možete poslati tvrtki ESET na analizu, a dijaloški okvir možete pronaći pod Alati > Pošalji uzorak na analizu. Ako na računalu pronađete datoteku koja se ponaša sumnjivo ili na internetu pronađete sumnjivu stranicu, možete je poslati na analizu u laboratorij tvrtke ESET za otkrivanje virusa. Ako se pokaže da je datoteka ustvari zlonamjeran program ili web stranica, njezino će se otkrivanje dodati u jednu od sljedećih aktualizacija.

Datoteku možete poslati i e-poštom. Ako želite koristiti tu mogućnost, datoteku zapakirajte pomoću programa WinRAR/ZIP, arhivsku datoteku zaštitite lozinkom "infected" i pošaljite je na adresu samples@eset.com. Upamtite da treba koristiti opisni predmet i uključiti što je moguće više informacija o datoteci (npr. web stranicu s koje ste je preuzeli).

icon_details_hoverNAPOMENA

Prije slanja uzorka u ESET provjerite je li zadovoljen neki od sljedećih kriterija:

datoteka ili web stranica uopće nije otkrivena,
datoteka ili web stranica neispravno je otkrivena kao prijetnja

Ako za analizu ne budu potrebne dodatne informacije, nećete dobiti odgovor.

S padajućeg izbornika Razlog za slanje uzorka odaberite opis koji najbolje odgovara vašoj poruci:

Sumnjiva datoteka
Sumnjiva stranica (web stranica koja je zaražena bilo kojim zlonamjernim softverom),
Neispravno identificirana datoteka (datoteka koja je otkrivena kao zaražena, ali zapravo nije),
Neispravno identificirana web stranica
Ostalo

Datoteka/Stranica – Put do datoteke ili web stranice koju želite poslati.

Adresa e-pošte za kontakt – Adresa e-pošte za kontakt šalje se u ESET zajedno sa sumnjivim datotekama, a može se koristiti kako bi vam se obratili u slučaju da su za analizu potrebne dodatne informacije. Unos adrese e-pošte za kontakt nije obavezan. Ako ne budu potrebne dodatne informacije, ESET vam neće slati odgovor jer naši serveri svakodnevno primaju desetine tisuća datoteka pa ne možemo odgovoriti na sve poruke.