Dopuštanje komunikacije za određene aplikacije

Ako se u interaktivnom načinu otkrije nova veza za koju ne postoji pravilo, prikazat će se odzivnik o tome želite li je dopustiti ili zabraniti. Želite li da ESET Endpoint Security izvrši istu akciju svaki put kad aplikacija pokuša uspostaviti vezu, potvrdite okvir Zapamti akciju (stvori pravilo).

DIALOG_EPFW_NEW_CONNECTION_IN_TRUSTED

Ako odete u prozor za podešavanje osobnog firewalla koji se nalazi u odjeljku Napredno podešavanje > Osobni firewall > Osnovno > Pravila i kliknete Uredi, možete stvoriti nova pravila osobnog firewalla za aplikacije prije nego što ih ESET Endpoint Security otkrije.

Da biste dodali pravilo, kliknite Dodaj. Na kartici Općenito unesite naziv, smjer i komunikacijski protokol za pravilo. Taj vam prozor omogućuje i definiranje akcije koju treba poduzimati kada se primjenjuje pravilo.

Na kartici Lokalno unesite put do izvršne datoteke aplikacije i lokalni komunikacijski port. Kliknite na karticu Udaljeno i unesite udaljenu adresu i port (ako je moguće). Novostvoreno pravilo primijenit će se čim aplikacija ponovno pokuša komunicirati.