Proxy

ERA proxy druga je komponenta sustava ESET Remote Administrator i ima dvije svrhe. U slučaju mreže srednje veličine ili korporativne mreže s puno klijenata (npr. 10.000 klijenata ili više), ERA proxy server možete koristiti za distribuciju opterećenja između više ERA proxy servera, čime raspodjeljujete opterećenje s glavnog ERA servera. Druga prednost ERA proxy servera jest to što ga možete koristiti kad se spajate na udaljenu podružnicu sa slabom vezom. To znači da se ERA agent na svakom klijentu ne spaja izravno na glavni ERA server, nego preko ERA proxy servera koji se nalazi na istoj lokalnoj mreži podružnice. Zahvaljujući takvoj konfiguraciji nije potrebna veza s podružnicom. ERA proxy server prihvaća veze od svih lokalnih ERA agenata, prikuplja njihove podatke i prenosi ih na glavni ERA server (ili drugi ERA proxy server). Tako vaša mreža može prihvatiti više klijenata bez negativnog učinka na rad mreže i upita na bazu podataka.

Ovisno o mrežnoj konfiguraciji možete povezati ERA proxy server s drugim ERA proxy serverom, a zatim s glavnim ERA serverom.

Da bi ERA proxy ispravno funkcionirao, na glavnom računalu na koje ćete instalirati ERA proxy server mora biti instaliran ESET agent koji je povezan s gornjom razinom (ili ERA server ili gornji ERA proxy server, ako postoji) mreže.