ESET pomoć na mreži

Pretraga Srpski
Izaberite temu

Filtriranje evidencije

Kliknite na opciju MODULE_INACTIVE Filtriranje kada izaberete Alatke > Datoteke evidencije da biste definisali kriterijume filtriranja.

Pomoću funkcije filtriranja evidencije možete da pronađete informacije koje tražite, posebno onda kada postoji puno zapisa. Ova funkcija omogućava da suzite zapise evidencija, na primer, kada tražite određeni tip događaja, status ili vremenski period. Zapise evidencija možete da filtrirate tako što ćete odrediti određene opcije pretrage, pa će se u prozoru „Datoteke evidencije“ prikazati samo zapisi koji su relevantni (prema navedenim opcijama pretrage).

U polje Pronađi tekst unesite ključnu reč za pretragu. Precizirajte pretragu pomoću padajućeg menija Pretraži u kolonama. Odaberite neke zapise iz padajućeg menija Tipovi evidencija zapisa. Definišite Vremenski period od kada želite da budu prikazani rezultati. Možete da koristite i dodatne opcije pretrage, poput Podudaranje samo celih reči ili Razlikovanje malih i velikih slova.

Pronađi tekst

Otkucajte nisku (reč ili deo reči). Prikazaće se samo zapisi koji sadrže ovu nisku. Ostali zapisi će biti izostavljeni.

Pretraži u kolonama

Izaberite kolone koje će biti obuhvaćene pretragom. Možete da označite jednu kolonu ili više njih koje će se koristiti u pretrazi.

Tipovi zapisa

Odaberite u padajućem meniju neke tipove zapisa evidencije:

  • Dijagnostika – Evidentira informacije potrebne za fino podešavanje programa i svih gorenavedenih zapisa.
  • Informativni – Evidentiraju se informativne poruke, uključujući i poruke o uspešnom ažuriranju, kao i svi gorepomenuti zapisi.
  • Upozorenja – Zapisuje kritične greške i poruke upozorenja.
  • Greške – Zapisuju se greške, kao što je „Greška prilikom preuzimanja datoteke“ i kritične greške.
  • Kritično – Evidentira samo kritične greške (greška u pokretanju zaštite od virusa

Vremenski period

Definišite vremenski period od kada želite da rezultati budu prikazani.

  • Nije navedeno (podrazumevano) – ne pretražuje u okviru vremenskog perioda, već u okviru cele evidencije.
  • Poslednjeg dana
  • Poslednje sedmice
  • Poslednjeg meseca
  • Vremenski period – možete da navedete određen vremenski period („Od:“ i „Do:“) na osnovu kog će se filtrirati samo zapisi iz tog vremenskog perioda.

Podudaranje samo celih reči

Koristite polje za potvrdu ako želite da pretražujete cele reči kako biste dobili preciznije rezultate.

Razlikovanje malih i velikih slova

Omogućite ovu opciju ako vam je bitno da koristite velika ili mala slova prilikom filtriranja. Kada konfigurišete opcije filtriranja/pretrage, kliknite na dugme U redu da biste videli filtrirane zapise evidencije ili na dugme Pronađi da biste pokrenuli pretragu. Datoteke evidencije se pretražuju odozgo nadole, počev od pozicije na kojoj se trenutno nalazite (istaknutog zapisa). Pretraga se zaustavlja kada se pronađe odgovarajući zapis. Pritisnite taster F3 da biste pronašli sledeći zapis ili kliknite desnim tasterom miša i izaberite opciju Pronađi da biste precizirali opcije pretrage.