Spletna pomoč ESET

Iskanje Slovenščina
Izbira teme

Preprečevanje lažnega predstavljanja

Lažno predstavljanje je kazniva dejavnost s tehnikami socialnega inženiringa (preračunljivo ravnanje z uporabniki, da bi prišli do zaupnih informacij). Lažno predstavljanje se uporablja za dostop do občutljivih podatkov, kot so številke bančnih računov, številke PIN itd. Za več informacij glejte slovar izrazov. ESET Endpoint Security zagotavlja zaščito pred preprečevanjem lažnega predstavljanja, ki lahko blokira spletne strani, za katere je znano, da posredujejo to vrsto vsebine.

Zaščita pred preprečevanjem lažnega predstavljanja je privzeto omogočena. To nastavitev je mogoče konfigurirati v razdelku Napredne nastavitve > Zaščite > Zaščita spletnega dostopa.

Za več informacij o preprečevanju lažnega predstavljanja v programu ESET Endpoint Security preberite članek v naši zbirki znanja.

Dostop do spletnega mesta z lažnim predstavljanjem

Ko odprete spletno mesto s prepoznanim lažnim predstavljanjem, se v spletnem brskalniku prikaže naslednje pogovorno okno. Če kljub temu želite dostopati do spletnega mesta, kliknite Prezri grožnjo (ni priporočeno).

WEB_PHISHING


note

Morebitna spletna mesta z lažnim predstavljanjem, ki so na seznamu varnih pošiljateljev, privzeto potečejo po nekaj urah. Spletno mesto lahko trajno dovolite z orodjem Upravljanje naslovov URL. V polju Napredne nastavitve > Zaščite > Zaščita spletnega dostopa > Upravljanje naslovov URL > Seznam naslovov > Uredi ter dodajte spletno mesto, ki ga želite urediti, na ta seznam.

Prijavi spletno mesto z lažnim predstavljanjem

Povezava Prijava nepravilno blokirane strani omogoča da prijavo spletnega mesta, ki je nepravilno zaznano kot grožnja.

Spletno mesto pa lahko pošljete tudi po e-pošti. Svoj e-poštni naslov pošljite na samples@eset.com. Ne pozabite dodati zadeve z opisom in priložite čim več informacij o spletnem mestu (navedite na primer spletno mesto, s katerega ste ga odprli, kako ste izvedeli za to mesto itn.).