Veelgestelde vragen over automatische updates

warning

Voor meer informatie over productupdates in ESET Endpoint Security verwijzen wij u naar het volgende artikel in de ESET-kennisbank:

Worden de computers automatisch bijgewerkt? Wordt de update gedownload voor of na het opnieuw opstarten?

Het downloaden gebeurt vóór het opnieuw opstarten en de bijgewerkte bestanden worden ook in deze fase voorbereid. Ook na het opnieuw opstarten worden de bijgewerkte bestanden alleen voorbereid voor gebruik en biedt de op dat moment geïnstalleerde versie ononderbroken beveiliging. De wijzigingen worden toegepast na de volgende keer dat ESET Endpoint Security wordt opgestart.

Ik heb ongeveer 3000 computers. Worden de updates op alle computers tegelijkertijd gedownload? Kan ik gebruikmaken van een proxy om updates voor zoveel computers automatisch te laten downloaden?

ESET geeft de Mirror Tool en proxy-oplossingen voor grotere netwerken uit, zodat updates slechts één keer van internet worden gedownload en vervolgens lokaal worden verspreid. Updates zijn kleiner, meestal 5 tot 10 MB, en ESET beperkt updates tijdens de eerste paar weken van de beschikbaarheid ervan. Daarom beginnen niet alle clients tegelijkertijd met het downloaden ervan wanneer ze rechtstreeks met ESET-servers zijn verbonden.

Kan ik bepalen hoeveel of welke computers automatisch worden bijgewerkt? Ik wil op niet meer dan tien computers per uur downloaden of ik wil voorlopig maar tien computers bijwerken en na een paar dagen andere computers bijwerken.

Beheerde omgevingen hebben een beleid voor automatische updates waarbij u de nieuwste gewenste versie kunt opgeven. Jokertekens (bijvoorbeeld 9.0.2032.*) worden ook ondersteund. En u kunt jokertekens gebruiken. Ga naar het hoofdstuk Automatische updates in de online-Help voor ESET PROTECT On-Prem of ga naar ESET PROTECT. Helaas zijn er op dit moment geen andere beschikbare opties om automatische updates te beperken. U kunt meerdere beleidsregels toewijzen voor meerdere groepen.

Worden automatische updates alleen met beleid geconfigureerd? Kan ik het beleid uitschakelen als ik niet wil dat een ESET-product wordt bijgewerkt?

Als er een hotfix ter verbetering van de beveiliging en stabiliteit is voor het ESET Endpoint-product, wordt het product bijgewerkt, zelfs wanneer Automatische updates is uitgeschakeld, volgens de voorwaarden die zijn ingesteld in de toepasselijke EULA. ESET gebruikt beveiligings- en stabiliteitshotfixes om kritieke problemen aan te pakken en maximale beveiliging en stabiliteit voor uw ESET-product te garanderen.

U kunt beleid voor automatische updates toewijzen aan elke groep endpoints, ongeacht de huidige configuratie voor automatische updates. In niet-beheerde omgevingen kan de gebruiker automatische updates lokaal configureren in het scherm Geavanceerde instellingen van een ESET-endpointproduct.

Wat moet ik doen als ik beleid configureer om de eerst beschikbare versie te gebruiken? Werkt ESET ook in die gevallen mijn producten bij?

Hotfixes en essentiële hotfixes (beveiligings- en stabiliteitsupdates) zijn enigszins verschillende updatecategorieën. Wanneer gebruiksinstellingen worden geaccepteerd, worden reguliere hotfixes met een standaardprioriteit aan Automatische updates toegewezen. Essentiële hotfixes krijgen de hoogste prioriteit, ongeacht de gebruikersinstellingen.

Hoe werken updates in offline scenario's? Wanneer maken gebruikers gebruik van de offline repository?

In de offline repository bevinden zich ook .dup- en .fup-bestanden. De repositorysectie moet worden gedownload door de mirrortool, niet door de module-update. Zie voor meer informatie het onderwerp Offline repository in de Online-Help voor ESET PROTECT On-Prem.

Hoe weten ESET-producten dat de update vereist is? Van de repository? Worden er gegevens naar de servers verzonden? Als ESET van plan is om een maand na de versierelease een update uit te voeren, geldt dit dan wereldwijd? Zijn de ESET-servers daar klaar voor?

ESET-producten downloaden automatische updates uit de repository. Servers zijn daar klaar voor, omdat essentiële updates slechts een paar kilobytes groot zijn. ESET beperkt essentiële updates niet bij repositoryservers. Er is echter wel een optie om beperkingen op servers in te schakelen als de automatische updates groter zijn. In de onderstaande tabel ziet u voorbeelden van de omvang van hotfixes in het geval van een differentiële automatische update:

Vorige versie

Nieuwe versie

Grootte

9.0.2032.2

9.0.2032.6

420 KB

8.1.2037.2

9.0.2032.2

6.5 MB

8.0.2028.0

9.0.2032.2

11.5 MB

Als een differentiële automatische update mislukt, voert het ESET-product mogelijk een volledige update uit. Ook in dat geval gaat het om een automatische update met functionaliteitsgarantie, maar in plaats van een .dup-bestand wordt er een groter .fup-bestand gedownload. Voor versie 9.0.2032.2 is dat 27 MB. Een dergelijk scenario is echter zeldzaam.

Wordt de ESET Endpoint Security update uitgebracht met throttling? Als dat het geval is, hoe lang geldt die beperking dan nadat de update is uitgekomen?

ESET beperkt updates gedurende de eerste paar weken nadat er een nieuwe versie is uitgebracht om de belasting van onze servers te verminderen en de nieuwe versie gelijkmatig te verspreiden.

Automatische updates is een van de belangrijkste methoden om te upgraden. Hoe werkt dit?

ESET probeert bij zoveel mogelijk klanten om hun producten via automatische updates bij te werken. Het beschikbaar hebben van veel oude versies brengt met zich mee dat dit moeilijk is te ondersteunen. De werking van de functie Automatische updates is heel eenvoudig. Er zijn .dup-bestanden die worden gedownload tijdens de eerste updatecontrole van de module. Tijdens de updateprocedure is het product volledig functioneel en beveiligt het de computer. De nieuwe versie wordt geactiveerd na het opnieuw opstarten. In ESET PROTECT On-Prem (aan de serverzijde) kunt u met beleid de nieuwste versie opgeven waarnaar u wilt bijwerken. En u kunt jokertekens gebruiken. Ga naar het hoofdstuk Automatische updates in de online-Help voor ESET PROTECT On-Prem of ga naar ESET PROTECT.

Klopt het dat Automatische updates werken op 1/10? Ik gebruik nu ESET Endpoint Security 8.0.2028.1. Als er automatische updates worden uitgevoerd, naar welke versie wordt het product dan bijgewerkt?

Het bijwerken van producten met behulp van automatische updates kan vertraging oplopen als gevolg van beperkingen bij repositoryservers. Als een productupdate met een beperking wordt uitgebracht, wordt deze mogelijk niet onmiddellijk na een automatische updatecontrole ontvangen. Als de update als veilig en stabiel wordt beschouwd, kan de beperking worden verminderd of volledig worden opgeheven, zodat alle resterende clients de update ontvangen.

Beperkingen maken deel uit van een procedure die voor elke update een andere vertraging kan inhouden. Deze vertraging in de levering van de update varieert en is afhankelijk van het aantal clients dat de update aanvraagt. Hoe intensief het verkeer op onze servers is en andere factoren. Deze procedure verandert steeds.

Wanneer begint het automatisch bijwerken als ik een computer om 08:45 uur opstart en om 17:00 uur afsluit?

Bij de volgende succesvolle geplande module-update, maximaal één keer per 24 uur.

Als de computer wordt afgesloten terwijl de automatische updates worden uitgevoerd, wanneer wordt de update dan uitgevoerd?

De update wordt uitgevoerd in het volgende geplande updatevenster. Er is een robuust fail-safemechanisme voor de auto-updateprocedure (voorheen de uPCU-procedure). Na het downloaden van de update en het opnieuw opstarten van de computer, worden de bijgewerkte bestanden voorbereid voor gebruik en biedt de op dat moment geïnstalleerde versie ononderbroken beveiliging. De wijzigingen worden toegepast na de volgende keer dat het ESET Endpoint-product wordt opgestart.

Hoe kan ik automatische updates onmiddellijk laten uitvoeren zonder te wachten op een reguliere verbinding per 24 uur? Is er een andere manier om op 'Controleren op updates' te klikken?

U kunt de procedure voor automatische updates alleen handmatig starten wanneer u het hoofdvenster van het programma opent en op Bijwerken > Controleren op updates klikt. Alle andere manieren om module-updates te starten volgen het 24-uurs schema voor automatische updates. Het is op dit moment niet mogelijk om op afstand het downloaden van een automatische update te starten. We zullen deze functie in de toekomstig toevoegen.