HTTP-server og SSL for speilet

I HTTP-server-delen på Speil-fanen kan du angi serverporten HTTP-serveren skal lytte til, samt typen autentisering som brukes av HTTP-serveren. Som standard er serverporten satt til 2221.

Godkjenning – Definerer godkjenningsmetoden som skal brukes for tilgang til oppdateringsfilene. Følgende alternativer er tilgjengelige: Ingen, Grunnleggende og NTLM. Velg Grunnleggende for å bruke base64-kryptering med grunnleggende autentisering av brukernavn og passord. Alternativet NTLM gir kryptering med en trygg krypteringsmetode. Autentiseringen bruker brukeren som er opprettet på arbeidsstasjonen og som deler oppdateringsfilene. Standardinnstillingen er Ingen, noe som gir tilgang til oppdateringsfilene uten behov for autentisering.

note

Autentiseringsdata som brukernavn og passord er bare ment for å få tilgang til HTTP-speilserveren. Du skal bare fylle ut disse feltene hvis det er nødvendig med brukernavn og passord.

Legg ved Sertifikat kjettingfil eller generer et selvsignert sertifikat hvis du vil kjøre HTTP-serveren med støtte for HTTPS (SSL). Følgende sertifikattyper er tilgjengelige: ASN, PEM og PFX. For ytterligere sikkerhet, kan du bruke HTTPS-protokollen til å laste ned oppdateringsfiler. Det er nesten umulig å spore dataoverføringer og påloggingsinformasjon med denne protokollen. Alternativet Privat nøkkeltype er satt til Integrert som standardinnstilling, og derfor er Privatnøkkelfil-alternativet er deaktivert som standard. Dette betyr at den private nøkkelen er en del av den valgte sertifikatkjettingfilen.

important

Selvsignerte sertifikater for HTTPS-speil

Hvis du bruker en HTTPS-speilserver, må du importere sertifikatet til det klarerte rotlageret på alle klientmaskiner. Se Installere det klarerte rotsertifikatet i Windows.