ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Što ako rezidentna zaštita ne funkcionira

U ovom se poglavlju opisuju problemi do kojih može doći pri upotrebi rezidentne zaštite te načini njihova rješavanja.

Rezidentna zaštita je deaktivirana

Ako korisnik nehotice deaktivira rezidentnu zaštitu, treba je ponovno aktivirati. Da biste ponovno aktivirali rezidentnu zaštitu, idite na Podešavanje u glavnom prozoru programa i kliknite Računalo > Rezidentna zaštita sistemskih datoteka.

Ako se rezidentna zaštita ne pokrene prilikom pokretanja sustava, vjerojatno je deaktivirana mogućnost Aktiviraj rezidentnu zaštitu. Kako biste bili sigurni da je ta opcija aktivirana, otvorite Napredno podešavanje > Zaštite > Rezidentna zaštita sistemskih datoteka.

Ako rezidentna zaštita ne otkriva ni ne čisti infiltracije

Provjerite nije li na računalu instaliran još neki antivirusni program. Ako su istodobno instalirana dva antivirusna programa, moguće je da će se međusobno sukobljavati. Preporučujemo da prije instalacije programa ESET deinstalirate sve druge antivirusne programe.

Rezidentna zaštita se ne pokreće

Ako se rezidentna zaštita ne pokrene prilikom pokretanja sustava (a opcija Aktiviraj rezidentnu zaštitu sistemskih datoteka je aktivirana), možda je došlo do sukoba s drugim programima. Da biste riješili ovaj problem, stvorite ESET SysInspector dnevnik i pošaljite ga ESET-ovoj tehničkoj podršci na analizu.