ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Opcije planiranog skeniranja

U ovom prozoru možete odrediti napredne opcije za zadatak zakazanog skeniranja računala.

Da biste pokrenuli skeniranje bez radnje čišćenja, kliknite Napredne postavke i odaberite Skeniraj bez čišćenja. Povijest skeniranja sprema se u dnevnik skeniranja.

Ako odaberete Zanemari iznimke datoteke s ekstenzijama koje su prije bile izuzete od skeniranja sada će se skenirati bez iznimke.

S pomoću padajućeg izbornika možete postaviti radnju tako da se automatski izvršava nakon što se skeniranje dovrši:

  • Bez radnje – Kada skeniranje završi, neće se izvršiti nijedna radnja.
  • Isključi – Kada skeniranje završi, računalo se isključuje.
  • Ponovno pokreni – Zatvara sve otvorene programe i restarta računalo kada završi skeniranje.
  • Ponovno pokreni po potrebi – računalo se ponovno pokreće samo ako je to potrebno za dovršetak čišćenja otkrivenih prijetnji.
  • Prisilno ponovno pokreni – prisilno zatvara sve otvorene programa bez čekanja interakcije korisnika i ponovno pokreće računalo nakon što se skeniranje dovrši.
  • Prisilno ponovno pokrenite ako je potrebno – računalo se ponovno pokreće samo ako je to potrebno za dovršetak čišćenja otkrivenih prijetnji.
  • Spavanje – Sprema vašu sesiju i stavlja računalo u privremeno stanje u kojem troši malo energije kako biste brzo mogli nastaviti s radom.
  • Hibernacija – Prebacuje sve što radi na sistemskoj memoriji (RAM) u posebnu datoteku na tvrdom disku. Računalo se isključuje, ali će se prilikom sljedećeg pokretanja vratiti u svoje posljednje stanje prije isključenja.

note

Radnje Mirovanje ili Hibernacija dostupne su na temelju postavki operacijskog sustava na vašem računalu za uštedu energije i stanje mirovanja ili na temelju mogućnosti stolnog/prijenosnog računala. Imajte na umu da računalo koje je u stanju mirovanja i dalje radi. I dalje pokreće osnovne funkcije i troši električnu energiju dok se napaja putem baterije. Da bi baterija dulje trajala, na primjer, kada se nalazite izvan ureda, preporučujemo da upotrijebite opciju Hibernacija.

Odaberite opciju Skeniranje se ne može otkazati da biste korisnicima koji nemaju posebne ovlasti onemogućili prekidanje radnji koje se poduzimaju nakon skeniranja.

Odaberite mogućnost Korisnik može pauzirati skeniranje na (min) ako želite odabranom i ograničenom broju korisnika omogućiti pauziranje skeniranja računala na određeno vremensko razdoblje.

Također pogledajte Napredak skeniranja.