ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Šifrirani mrežni promet

Ako je računalo konfigurirano za uporabu SSL/TLS skeniranja, u sljedeće dvije situacije prikazat će se dijaloški okvir s upitom o daljnjim radnjama:

Prvo, ako web stranica upotrebljava certifikat koji se ne može potvrditi ili neispravan certifikat, a ESET Endpoint Security je konfiguriran da u takvim slučajevima pita korisnika (prema standardnim postavkama odabrana je opcija "da" za certifikate koji se ne mogu potvrditi i "ne" za neispravne certifikate), otvorit će se prozor u kojem će se zatražiti da dopustite ili blokirate vezu. Ako se certifikat ne nalazi u spremištu Trusted Root Certification Authorities store (TRCA), smatra se da nije vjerodostojan.

Drugo, ako je opcijaSSL/TLSnačin rada postavljena na Interaktivni način, otvorit će se dijaloški okvir za svaku web stranicu u kojem će se od vas zatražiti da odaberete mogućnost Skeniraj ili Ignoriraj promet. Neke aplikacije provjeravaju je li njihov SSL promet promijenjen i je li ga netko pregledavao pa u takvim slučajevima ESET Endpoint Security mora ignorirati taj promet da bi aplikacija nastavila raditi.


note

Ogledni primjeri

Sljedeći članci iz ESET-ove baze znanja možda će biti dostupni samo na engleskom jeziku:

U oba slučaja korisnik može odabrati upamćivanje odabrane akcije. Spremljene radnje pohranjuju se u stavci Pravila certifikata.