ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Grupe uređaja


warning

Uređaj povezan s vašim računalom može predstavljati sigurnosni rizik.

Prozor grupe uređaja podijeljen je u dva dijela. U desnom dijelu prozora nalazi se popis uređaja koji pripadaju dotičnoj grupi, a u lijevom dijelu nalaze se stvorene grupe. Odaberite grupu za prikaz uređaja u desnom oknu.

Kada otvorite prozor grupe uređaja i odaberete grupu, možete dodavati uređaje na popis ili ih uklanjati s popisa. Drugi način dodavanja uređaja u grupu jest uvoz iz datoteke. Umjesto toga, možete kliknuti gumb Ispuni i popis svih uređaja povezanih na vaše računalo prikazat će se u prozoru Otkriveni uređaji. Odaberite uređaje s ispunjenog popisa da biste ih dodali u grupu klikom na gumb U redu.

Kontrolni elementi

Dodaj – grupu možete dodati tako da upišete njezin naziv ili možete dodati uređaj u postojeću grupu ovisno o tome na kojem ste dijelu prozora kliknuli gumb.

Uredi – Ova opcija omogućuje izmjenu naziva odabrane grupe ili parametara uređaja (prodavač, model, serijski broj).

Izbriši – Briše odabranu grupu ili uređaj, ovisno o tome u kojem ste dijelu prozora kliknuli gumb.

Uvezi – Uvozi popis uređaja iz tekstne datoteke. Za uvoz uređaja iz tekstne datoteke potreban je ispravan format:

  • Svaki uređaj počinje novim retkom.
  • Dobavljač, Model i Serijski broj moraju biti navedeni za svaki uređaj i odvojeni zarezom.

example

Slijedi primjer sadržaja tekstne datoteke:

Kingston,DT 101 G2,001CCE0DGRFC0371

04081-0009432,USB2.0 HD WebCam,20090101

Izvezi – Izvozi popis uređaja u datoteku.

Klikom na gumb Ispuni prikazat će se svi trenutačno povezani uređaji i sljedeće informacije o njima: vrsta uređaja, informacije o proizvođaču uređaja, model i serijski broj (ako je dostupan).


note

Pomoću planera možete uvesti grupu za kontrolu uređaja s pravilima iz xml datoteke. Dodatne informacije i detaljan vodič potražite u našem članku iz ESET-ove baze znanja.

Dodavanje uređaja

Kliknite Dodaj u desnom prozoru da biste dodali uređaj u postojeću grupu. Pravila za različite uređaje se mogu detaljno konfigurirati pomoću ostalih parametara navedenih u nastavku. Svi parametri su osjetljivi na velika i mala slova i podržavaju zamjenske znakove (*, ?):

  • Proizvođač – filtriraj prema nazivu proizvođača ili ID-u.
  • Model – Naziv uređaja.
  • Serijski broj – Vanjski uređaji obično imaju vlastite serijske brojeve. U slučaju CD-a/DVD-a to je serijski broj danog medija, a ne CD pogona.
  • Opis – vaš opis uređaja za bolju organizaciju.

note

Ako ovi parametri nisu definirani, pravilo će pri određivanju podudaranja ignorirati ta polja. Filtriranje parametara u svim tekstnim poljima je osjetljivo na velika i mala slova i podržava zamjenske znakove (upitnik (?) predstavlja jedan znak, a zvjezdica (*) znakovni niz od nula ili više znakova).

Kliknite U redu da biste spremili promjene. Kliknite Odustani ako želite zatvoriti prozor Grupe uređaja bez spremanja promjena.


note

Nakon što kreirate grupu uređaja, morate dodati novo pravilo kontrole uređaja za kreiranu grupu uređaja i odabrati akciju koju želite poduzeti.

Napominjemo da sve akcije (dopuštenja) nisu dostupne za sve vrste uređaja. Ako se radi o uređaju za pohranu, dostupne su sve četiri akcije. Za uređaje koji nisu za pohranu postoje samo tri akcije (npr. akcija Blokiranje pisanja nije dostupna za Bluetooth, što znači da je Bluetooth uređaje moguće samo dopustiti, blokirati ili upozoriti).