ESET-ova mrežna pomoć

Traži Hrvatski
Odaberite temu

Dopuštanje komunikacije za određene aplikacije

Ako se u interaktivnom načinu otkrije nova veza za koju ne postoji pravilo, prikazat će se odzivnik o tome želite li je dopustiti ili zabraniti. Želite li da ESET Endpoint Security izvrši istu akciju svaki put kad aplikacija pokuša uspostaviti vezu, potvrdite okvir Zapamti akciju (stvori pravilo).

DIALOG_EPFW_NEW_CONNECTION_IN_TRUSTED

Možete stvoriti nova pravila firewalla za aplikacije prije nego što ih program ESET Endpoint Security otkrije u prozoru za podešavanje firewalla. Otvorite glavni prozor programa > Podešavanje > Mreža > Firewall > kliknite zupčanik > Konfiguriraj > Napredno > Pravila i kliknite Uredi.

Da biste dodali pravilo, kliknite Dodaj. Kliknite gumb Dodaj i na kartici Općenito unesite naziv, smjer i komunikacijski protokol za pravilo. Taj prozor vam omogućuje definiranje radnje koju treba provesti kada se pravilo primijeni.

Na kartici Lokalno unesite put do izvršne datoteke aplikacije i lokalni komunikacijski port. Kliknite na karticu Udaljeno i unesite udaljenu adresu i port (ako je moguće). Novostvoreno pravilo primijenit će se čim aplikacija ponovno pokuša komunicirati.