Ηλεκτρονική βοήθεια ESET

Αναζήτηση Ελληνικά
Επιλέξτε το θέμα

Συχνές ερωτήσεις για τις Αυτόματες ενημερώσεις


warning

Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τις ενημερώσεις προϊόντος στο ESET Endpoint Security, μπορείτε να διαβάσετε το ακόλουθο άρθρο της Γνωσιακής βάσης της ESET:

Οι υπολογιστές θα ενημερωθούν αυτόματα; Η λήψη της ενημέρωσης γίνεται πριν ή μετά την επανεκκίνηση;

Η λήψη πραγματοποιείται πριν την επανεκκίνηση και σε αυτό το στάδιο προετοιμάζονται και τα ενημερωμένα αρχεία. Μετά την επανεκκίνηση, τα ενημερωμένα αρχεία εξακολουθούν να προετοιμάζονται μόνο για χρήση και η τρέχουσα εγκατεστημένη έκδοση παρέχει αδιάλειπτη προστασία. Οι αλλαγές εφαρμόζονται μετά την επόμενη εκκίνηση του ESET Endpoint Security.

Έχω περίπου 3000 υπολογιστές. Η λήψη των ενημερώσεων θα γίνεται ταυτόχρονα από όλους τους υπολογιστές; Μπορώ να χρησιμοποιήσω διακομιστή μεσολάβησης για αυτόματες ενημερώσεις για τόσους πολλούς υπολογιστές;

Η ESET προσφέρει το εργαλείο ειδώλου και λύσεις διακομιστή μεσολάβησης για μεγαλύτερα δίκτυα, έτσι ώστε οι ενημερώσεις να λαμβάνονται μόνο μία φορά από το διαδίκτυο και στη συνέχεια να διανέμονται τοπικά. Οι ενημερώσεις είναι μικρότερες και κυμαίνονται συνήθως στα 5–10 MB, ενώ η ESET θα ρυθμίζει τις ενημερώσεις κατά τις πρώτες εβδομάδες της διαθεσιμότητας. Συνεπώς, δεν θα ξεκινά ταυτόχρονα η λήψη σε όλους τους υπολογιστές-πελάτες όταν θα συνδέονται απευθείας στους διακομιστές της ESET.

Μπορώ να αποφασίσω πόσοι ή ποιοι υπολογιστές θα ενημερώνονται αυτόματα; Δεν θέλω να πραγματοποιώ λήψη για περισσότερους από δέκα υπολογιστές ανά ώρα ή θα ήθελα να ενημερώσω μόνο δέκα υπολογιστές προς το παρόν και άλλον ένα υπολογιστή μετά από λίγες ημέρες.

Τα διαχειριζόμενα περιβάλλοντα έχουν πολιτική αυτόματης ενημέρωσης, όπου μπορείτε να καθορίσετε την νεότερη επιθυμητή έκδοση. Υποστηρίζονται επίσης οι χαρακτήρες wildcard (για παράδειγμα, 9.0.2032.*). Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Αυτόματες ενημερώσεις» στην ηλεκτρονική βοήθεια για το ESET PROTECT On-Prem ή το ESET PROTECT. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν άλλες διαθέσιμες επιλογές για τον περιορισμό των αυτόματων ενημερώσεων προς το παρόν. Μπορείτε να αντιστοιχίσετε πολλές πολιτικές για πολλές ομάδες.

Η ρύθμιση παραμέτρων των αυτόματων ενημερώσεων πραγματοποιείται μόνο με πολιτική; Μπορώ να απενεργοποιήσω την πολιτική εάν δεν θέλω να ενημερωθεί ένα προϊόν της ESET;

Εάν υπάρχει μια άμεση επιδιόρθωση σφαλμάτων ασφάλειας και σταθερότητας για το προϊόν ESET Endpoint, το προϊόν θα ενημερώνεται ακόμα και όταν είναι απενεργοποιημένες οι αυτόματες ενημερώσεις, σύμφωνα με τους όρους που καθορίζονται στην ισχύουσα Συμφωνία Άδειας Χρήσης Τελικού Χρήστη. Η ESET χρησιμοποιεί τις άμεσες επιδιορθώσεις σφαλμάτων ασφάλειας και σταθερότητας για την αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων και τη διασφάλιση της μέγιστης ασφάλειας και σταθερότητας για το προϊόν ESET που διαθέτετε.

Μπορείτε να αντιστοιχίσετε μια πολιτική αυτόματης ενημέρωσης σε οποιαδήποτε ομάδα τερματικών, ανεξάρτητα από την τρέχουσα ρύθμιση παραμέτρων αυτόματης ενημέρωσης. Σε μη διαχειριζόμενα περιβάλλοντα, ο χρήστης μπορεί να ρυθμίσει τις παραμέτρους των αυτόματων ενημερώσεων τοπικά στην οθόνη «Ρυθμίσεις για προχωρημένους» ενός προϊόντος τερματικού της ESET.

Τι θα συμβεί εάν ρυθμίσω τις παραμέτρους μιας πολιτικής ώστε να χρησιμοποιεί την παλαιότερη διαθέσιμη έκδοση; Η ESET θα ενημερώσει τα προϊόντα μου ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση;

Οι άμεσες και οι κρίσιμες άμεσες επιδιορθώσεις σφαλμάτων (ενημερώσεις ασφάλειας και σταθερότητας) είναι ελαφρώς διαφορετικές κατηγορίες ενημερώσεων. Οι τακτικές άμεσες επιδιορθώσεις αντιστοιχίζονται σε αυτόματες ενημερώσεις με τυπική προτεραιότητα, όταν γίνονται αποδεκτές οι ρυθμίσεις χρήστη. Στις κρίσιμες άμεσες επιδιορθώσεις αποδίδεται άμεση προτεραιότητα, ανεξάρτητα από τις ρυθμίσεις του χρήστη.

Πώς θα λειτουργήσουν οι ενημερώσεις σε σενάρια χωρίς σύνδεση; Πότε χρησιμοποιούν οι χρήστες το αποθετήριο χωρίς σύνδεση;

Το αποθετήριο χωρίς σύνδεση περιέχει επίσης αρχεία .dup και .fup. Πρέπει να πραγματοποιηθεί λήψη της ενότητας αποθετηρίου από το Εργαλείο ειδώλου και όχι από την ενημέρωση μονάδων. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Αποθετήριο εκτός σύνδεσης στην ηλεκτρονική βοήθεια για το ESET PROTECT On-Prem.

Πώς γνωρίζουν τα προϊόντα ESET ότι απαιτείται ενημέρωση; Από το αποθετήριο; Υπάρχουν δεδομένα που στάλθηκαν στους διακομιστές; Εάν η ESET σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια ενημέρωση έναν μήνα μετά την κυκλοφορία μιας έκδοσης, μπορούν οι διακομιστές της ESET να χειριστούν μια παγκόσμια κυκλοφορία έκδοσης;

Τα προϊόντα ESET πραγματοποιούν λήψη αυτόματων ενημερώσεων από το αποθετήριο. Οι διακομιστές είναι έτοιμοι για αυτό, αφού οι κρίσιμες ενημερώσεις έχουν μέγεθος μόλις λίγα KB. Η ESET δεν θα εφαρμόσει κανέναν περιορισμό στις κρίσιμες ενημερώσεις που βρίσκονται στους διακομιστές αποθετηρίου. Ωστόσο, υπάρχει μια επιλογή περιορισμού στις ενημερώσεις μέσω διακομιστών, εάν οι αυτόματες ενημερώσεις έχουν μεγαλύτερο μέγεθος. Στον παρακάτω πίνακα παρέχονται παραδείγματα των μεγεθών των άμεσων επιδιορθώσεων σφαλμάτων σε περίπτωση διαφορικής αυτόματης ενημέρωσης:

Προηγούμενη έκδοση

Νέα έκδοση

Μέγεθος

9.0.2032.2

9.0.2032.6

420 KB

8.1.2037.2

9.0.2032.2

6.5 MB

8.0.2028.0

9.0.2032.2

11.5 MB

Εάν μια διαφορική αυτόματη ενημέρωση αποτύχει, το προϊόν ESET μπορεί να ξεκινήσει μια πλήρη ενημέρωση. Αυτή εξακολουθεί να είναι μια αυτόματη ενημέρωση με εγγύηση λειτουργικότητας, αλλά αντί για ένα αρχείο .dup, θα πραγματοποιηθεί λήψη ενός αρχείου .fup, το οποίο έχει μεγαλύτερο μέγεθος. Για την έκδοση 9.0.2032.2 το μέγεθος είναι 27MB. Ωστόσο, αυτό το σενάριο είναι σπάνιο.

Η ενημέρωση του ESET Endpoint Security θα κυκλοφορήσει με περιορισμό; Εάν συμβεί αυτό, για πόσο διάστημα θα διαρκέσει ο περιορισμός ενημέρωσης μετά την κυκλοφορία;

Η ESET περιορίζει τις ενημερώσεις τις πρώτες εβδομάδες μετά την κυκλοφορία μιας νέας έκδοσης για να μειώσει το φορτίο στους διακομιστές της και να διανείμει τη νέα έκδοση ομοιόμορφα.

Οι αυτόματες ενημερώσεις θα γίνουν μία από τις κύριες μεθόδους αναβάθμισης. Πώς λειτουργεί αναλυτικά;

Στόχος της ESET είναι η αυτόματη ενημέρωση να χρησιμοποιείται από όσο το δυνατόν περισσότερους πελάτες. Η υποστήριξη είναι δύσκολη όταν υπάρχουν τόσες πολλές παλιές εκδόσεις διαθέσιμες. Η δυνατότητα «Αυτόματες ενημερώσεις» λειτουργεί με απλό τρόπο – αρχεία .dup που λαμβάνονται κατά τον έλεγχο της πρώτης ενημέρωσης μονάδων. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενημέρωσης, το προϊόν είναι πλήρως λειτουργικό και προστατεύει τον υπολογιστή. Η νέα έκδοση ενεργοποιείται μετά την επανεκκίνηση. Στο ESET PROTECT On-Prem (από την πλευρά του διακομιστή), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πολιτική για να καθορίσετε την πιο πρόσφατη έκδοση στην οποία θέλετε να ενημερώσετε ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρακτήρες wildcard. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Αυτόματες ενημερώσεις» στην ηλεκτρονική βοήθεια για το ESET PROTECT On-Prem ή το ESET PROTECT.

Είναι σωστό ότι οι αυτόματες ενημερώσεις λειτουργούν στο 1/10; Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώ το ESET Endpoint Security 8.0.2028.1. Εάν εκτελούνται αυτόματες ενημερώσεις, σε ποια έκδοση θα ενημερωθεί;

Η ενημέρωση προϊόντων με τη χρήση αυτόματων ενημερώσεων ενδέχεται να καθυστερήσει λόγω του περιορισμού στους διακομιστές αποθετηρίου. Εάν μια ενημέρωση προϊόντος κυκλοφορήσει με περιορισμό, οι έλεγχοι αυτόματων ενημερώσεων ενδέχεται να μην την λάβουν αμέσως. Εάν η ενημέρωση θεωρείται ασφαλής και σταθερή, ο περιορισμός μπορεί να μειωθεί ή να καταργηθεί εντελώς, έτσι ώστε όλοι οι υπόλοιποι υπολογιστές-πελάτες να λάβουν την ενημέρωση.

Η διαδικασία περιορισμού μπορεί να έχει διαφορετική διάρκεια για κάθε ενημέρωση. Ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό υπολογιστών-πελατών που ζητούν την ενημέρωση, την κίνηση στους διακομιστές της εταιρείας και άλλους παράγοντες. Αυτή η διαδικασία εξελίσσεται συνεχώς και προκύπτουν συνεχώς αλλαγές.

Πότε θα ξεκινήσουν οι αυτόματες ενημερώσεις εάν εκκινήσω έναν υπολογιστή στις 8:45 π.μ. και τερματίσω τη λειτουργία του στις 5:00 μ.μ.;

Οι αυτόματες ενημερώσεις θα εκκινήσουν με την επόμενη επιτυχημένη προγραμματισμένη ενημέρωση μονάδων, το πολύ μία φορά κάθε 24 ώρες.

Πότε θα εκτελεστεί η επόμενη ενημέρωση, εάν τερματιστεί η λειτουργία του υπολογιστή ενώ εκτελούνται αυτόματες ενημερώσεις;

Η ενημέρωση θα εκτελεστεί στο επόμενο προγραμματισμένο χρονικό διάστημα ενημέρωσης. Υπάρχει ένας ισχυρός μηχανισμός ασφαλείας χωρίς αστοχίες για τη διαδικασία της αυτόματης ενημέρωσης (πρώην uPCU). Μετά τη λήψη της ενημέρωσης και την επανεκκίνηση του υπολογιστή, τα ενημερωμένα αρχεία εξακολουθούν να προετοιμάζονται για χρήση και η τρέχουσα εγκατεστημένη έκδοση παρέχει αδιάλειπτη προστασία. Οι αλλαγές εφαρμόζονται μετά την επόμενη εκκίνηση του προϊόντος ESET Endpoint.

Πώς μπορώ να εκτελέσω αμέσως αυτόματες ενημερώσεις χωρίς να περιμένω την κανονική σύνδεση κάθε 24 ώρες; Υπάρχει άλλος τρόπος για να κάνω κλικ στο στοιχείο «Έλεγχος για ενημερώσεις»;

Μπορείτε να εκκινήσετε τη διαδικασία αυτόματης ενημέρωσης μη αυτόματα μόνο εάν ανοίξετε το κύριο παράθυρο του προγράμματος και κάνετε κλικ στο στοιχείο Ενημέρωση > Έλεγχος για ενημερώσεις. Όλοι οι άλλοι τρόποι έναρξης της ενημέρωσης μονάδων αντανακλούν την πολιτική προγραμματισμού αυτόματης ενημέρωσης ανά 24 ώρες. Δεν είναι δυνατή η απομακρυσμένη εκκίνηση μιας λήψης αυτόματης ενημέρωσης αυτήν τη στιγμή. Αυτή η δυνατότητα θα προστεθεί στο μέλλον.