ERMM-kommandorad

Fjärrövervakningshantering körs med kommandoradsgränssnittet. Standardinstallationen av ESET Endpoint Security innehåller filen ermm.exe som finns i Endpoint-programmet i katalogen: c:\Program Files\ESET\ESET Security.

Kör kommandotolken (cmd.exe) som administratör och navigera till den nämnda sökvägen (för att öppna kommandotolken, tryck på Windows-knappen + R på tangentbordet, skriv cmd i fönstret Kör och tryck på retur).

Kommandosyntaxen är: ermm context command [options]

Loggparametrarna är skiftlägeskänsliga.

ermm

ermm.exe använder tre grundläggande sammanhang: Hämta, starta och ställ in. I tabellen nedan kan du se exempel på kommandosyntax. Klicka på länken i kolumnen Kommando om du vill se ytterligare alternativ, parametrar och användningsexempel. Efter framgångsrikt utförande av kommandot visas utdatadelen (resultatet). Om du vill se en inmatningsdel lägger du till parametern --debug i slutet av kommandot.

Sammanhang

Kommandon

Beskrivning

get

Få information om produkter

application-info

Få information om produkten

license-info

Få information om licens

protection-status

Få skyddsstatus

logs

Få loggar

scan-info

Få information om att göra en genomsökning

configuration

Få produktkonfiguration

update-status

Få information om uppdatering

activation-status

Få information om senaste aktivering

start

Starta uppgift

scan

Starta genomsökning på begäran

activation

Starta aktivering av produkten

deactivation

Starta inaktivering av produkten

update

Starta uppdatering av produkten

set

Ange alternativ för produkten

configuration

Ställ in konfiguration av produkten

I utdataresultatet för varje kommando är den första informationen som visas resultat-ID. För att bättre förstå resultatinformationen, se tabellen med ID:n nedan.

Fel-ID

Fel

Beskrivning

0

Success

1

Command node not present

Noden "Kommando" finns inte i indata-json

2

Command not supported

Kommandot stöds inte

3

General error executing the command

Fel under körning av kommando

4

Task already running

Begärd uppgift körs redan och har inte startats

5

Invalid parameter for command

Felaktig användarinmatning

6

Command not executed because it's disabled

RMM är inte aktiverat i avancerade inställningar eller startat som administratör