Webbkontrollregler

I redigeringsfönstret för Regler visas befintliga webbadress- eller kategoribaserade regler.

CONFIG_PARENTAL_RULE_DLG

Listan med regler innehåller flera beskrivningar av regler, såsom namn, blockeringstyp, åtgärd att utföra efter matchning av en webbkontrollregel och logga allvarlighet.

Klicka på Lägg till eller Redigera för att hantera en regel. Klicka på Kopiera för att skapa en ny regel med förinställda alternativ som används av en annan vald regel. Genom att trycka på Ctrl och klicka kan du välja flera regler och ta bort alla valda regler. Kryssrutan Aktiverad inaktiverar och aktiverar en regel. Detta kan vara användbart när du inte vill ta bort en regel permanent om du vill använda den i framtiden.

Regler sorteras i prioriteringsordning, med högre prioriterade regler överst. Om du vill ändra prioriteten för en regel markerar du regeln och klickar på pilknappen för att öka eller minska regelns prioritet. Klicka på dubbelpilen om du vill flytta regeln högst upp eller längst ned i listan.

Se även skapa regler.