Vad är policyer

Administratören kan skicka specifika konfigurationer till ESET-produkter som körs på klientdatorer med hjälp av policyer från ESET PROTECT- webkonsolen. En policy kan tillämpas direkt på enskilda datorer såväl som grupper med datorer. Det går även att tilldela flera policyer till en dator eller en grupp.

En användare måste ha följande behörigheter för att skapa en ny policy: Läsbehörighet för att läsa policylistan, användningsbehörighet för att tilldela policyer till måldatorer och skrivbehörighet för att skapa, ändra eller redigera policyer.

Policyer tillämpas i ordningen för statiska grupper. För dynamiska grupper tillämpas policyer för underordnade dynamiska grupper först. På så vis går det att tillämpa policyer med större påverkan överst i gruppträdet och mer specifika policyer för undergrupper. Med hjälp av flaggor kan en ESET Endpoint Security-användare med åtkomst till grupper högre upp i trädet åsidosätta policyerna för lägre grupper. Algoritmen förklaras i ESET PROTECT-onlinehjälpen.

note

Vi rekommenderar att du tilldelar mer generiska policyer (till exempel uppdateringsserverns policy) till grupper högre upp i gruppträdet. Mer specifika policyer (till exempel inställningarna för enhetskontroll) bör tilldelas längre ned i gruppträdet. Den lägre policyn åsidosätter vanligen inställningarna för de högre policyerna när de slås samman (om inte annat har angetts med policyflaggor).