Redigere IP-sett

Hvis du vil ha mer informasjon om IP-sett, kan du se IP-sett.

Kolonner

Navn – Navn på en gruppe med eksterne datamaskiner.

Beskrivelse – En generell beskrivelse av gruppen.

IP-adresser – Eksterne IP-adresser som tilhører et IP-sett.

Kontrollelementer

Når du Legger til eller Fjerner for et IP-ett, blir følgende felt tilgjengelige:

Navn – Navn på en gruppe med eksterne datamaskiner.

Beskrivelse – En generell beskrivelse av gruppen.

Ekstern adresse (IPv4, IPv6, område, maske) – Gjør det mulig å legge til en/et ekstern adresse, adresseområde eller delnett.

Slett – Sletter en sone fra listen.

note

Forhåndsdefinerte IP-sett kan ikke fjernes.

example

Eksempler på IP-adresser

Legg til IPv4-adresse:

En enkelt adresse – Legger til en IP-adresse for en individuell datamaskin (for eksempel 192.168.0.10).

Adresseområde – Skriver inn den første og siste IP-adressen for å angi IP-området til flere datamaskiner (for eksempel 192.168.0.1 til 192.168.0.99).

Delnett – Delnett (en gruppe med datamaskiner) defineres av en IP-adresse og -maske. 255.255.255.0 er for eksempel nettverksmasken for delnettet 192.168.1.0. For å ekskludere hele delnetttypen i 192.168.1.0/24.

Legg til IPv6-adresse:

En enkelt adresse – Legger til IP-adressen til en enkelt datamaskin (for eksempel 2001:718:1c01:16:214:22ff:fec9:ca5.

Delnett – Delnett (en gruppe med datamaskiner) defineres av en IP-adresse og -maske (for eksempel: 2002:c0a8:6301:1::1/64).