Nettverkstrussel blokkert

Denne situasjonen kan for eksempel oppstå når programmer på datamaskinen din forsøker å overføre skadelig trafikk til en annen enhet på nettverket, utnytter et sikkerhetshull eller hvis et portskanningsforsøk oppdages på systemet ditt.

Du kan finne trusseltypen og den relaterte IP-adressen til enheten i varslingen. Klikk på Endre håndtering av denne trusselen for å vise følgende alternativer:

Fortsett blokkering – Blokkerer oppdaget trussel. Hvis du vil slutte å motta varsler om denne trusseltypen fra en spesifikk ekstern adresse, velger du alternativknappen ved siden av Ikke varsle før du klikker på Fortsett blokkering. Dette oppretter en regel for tjenesten for inntrengingsgjenkjenning (IDS) med følgende konfigurasjon: Blokker – standard, Varsle – nei, Loggføre – nei.

Tillat – oppretter en regel for tjenesten for inntrengingsgjenkjenning (IDS) for å tillate den gjenkjente trusselen. Velg ett av følgende alternativer før du klikker Tillat for å spesifisere reglene:

• Varsle bare når denne trusselen blokkeres – regelkonfigurasjon: Blokker – nei, Varsle – nei, Loggføre – nei.
  • Varsle når denne trusselen oppstår – regelkonfigurasjon: Blokker – nei, Varsle – standard, Loggføre – standard.
  • Ikke varsle – regelkonfigurasjon: Blokker – nei, Varsle – nei, Loggføre – nei.

note

Informasjonen som vises i varslingsvinduet kan variere avhengig av type oppdaget trussel.

Se Typer eksterne angrep eller Typer filtreringer for mer informasjon om trusler.

For å løse hendelsen Dupliserte IP-adresser på nettverket, se ESET-kunnskapsbaseartikkelen vår.