ESET Hjelp på internett

Velg tema

Programendring oppdaget

Funksjonen for gjenkjenning av programendring viser varsler hvis endrede programmer som det finnes en brannmurregel for, forsøker å opprette tilkoblinger. Programendring er en mekanisme for å midlertidig eller permanent erstatte et originalt program med et annet program gjennom et annet kjørbart program (beskytter mot misbruk av brannmurregler).

Vår oppmerksom på at denne funksjonen ikke er ment å oppdage endringer i alle programmer generelt. Målet er å hindre misbruk av eksisterende brannmurregler, og bare regler som det finnes spesifikke brannmurregler for overvåkes.

Hvis du vil redigere Deteksjon av programendring, åpner du Avanserte oppsett > Beskyttelser > Beskyttelse for nettverkstilgang > Brannmur > Deteksjon av programendring.

Aktiver gjenkjenning av programendringer – Hvis dette alternativet er merket, blir det kontrollert om det skjer endringer i programmer (oppdateringer, infeksjoner, andre endringer). Når et endret program forsøker å opprette en tilkobling, blir du varslet gjennom brannmuren.

Tillat endring av signerte (klarerte) programmer – Ikke varsle om programmet har samme gyldige digitale signatur før og etter endringen.

Liste over programmer som er unntatt fra deteksjon – Med dette vinduet kan du legge til eller fjerne individuelle programmer der det er tillatt å gjøre endringer uten varsel.