ESET Online súgó

Keresés Magyar
Válassza ki a témakört

Felhőalapú védelem

Az ESET ThreatSense.Net korszerű korai riasztási rendszerre épülő ESET LiveGrid® felhasználja és az ESET víruslaborjába küldi az ESET felhasználói által szerte a világból beküldött adatokat. A gyanús minták és metaadatok biztosításával a ESET LiveGrid® lehetővé teszi, hogy azonnal választ adjunk ügyfeleink igényeire, és biztosítsuk az ESET hatékonyságát a legújabb kártevőkkel szemben.

A választható lehetőségek az alábbiak:

1. lehetőség: Az ESET LiveGrid® megbízhatósági rendszer engedélyezése

Az ESET LiveGrid® megbízhatósági rendszer felhőalapú engedélyező- és tiltólistákat biztosít.

Ellenőrizze a Futó folyamatok és megnyitott fájlok megbízhatóságát közvetlenül a program felületén, illetve az ESET LiveGrid® rendszerből származó járulékos információkat is megjelenítő helyi menükben.

2. lehetőség: Az ESET LiveGrid® visszajelzési rendszer engedélyezése

Az ESET LiveGrid® megbízhatósági rendszeren kívül az ESET LiveGrid® visszajelzési rendszer az újonnan felfedezett kártevőkkel kapcsolatos információkat gyűjt a számítógépről. Ez az információ tartalmazhatja a kártevőt magában foglaló fájl mintáját vagy másolatát, a fájl elérési útját és nevét, a dátumot és az időt, azt a folyamatot, amelynek során a kártevő megjelent a számítógépen, valamint a számítógép operációs rendszerére vonatkozó adatokat.

Az ESET Endpoint Security alapértelmezés szerint elküldi a gyanús fájlokat elemzésre az ESET víruslaborjába. A küldött fájlok között néhány fájltípus – például a .doc és az .xls – sosem szerepel. Megadhat további kiterjesztéseket is, ha vannak olyan fájlok, amelyeket Ön vagy a szervezete nem szeretne elküldeni.

3. lehetőség: Az ESET LiveGrid® engedélyezésének mellőzése

A szoftver funkciói megmaradnak, bizonyos esetekben azonban előfordulhat, hogy az ESET LiveGrid® engedélyezése esetén az ESET Endpoint Security a keresőmotor frissítésénél gyorsabban reagál az új kártevőkre.


note

Az ESET LiveGrid® rendszerről a szószedetben olvashat további információkat.

Tekintse meg angol és sok más nyelven rendelkezésre álló, ábrákkal ellátott útmutatónkat arról, hogy miként lehet aktiválni és letiltani az ESET LiveGrid® rendszert az ESET Endpoint Security alkalmazásban.


Felhőalapú védelmi konfiguráció a További beállításokban

Az ESET LiveGrid® speciális beállításaihoz nyissa meg a További beállítások > Keresőmotor > Felhőalapú védelem lapot.

Az ESET LiveGrid® megbízhatósági rendszer engedélyezése (javasolt) – Az ESET LiveGrid® szolgáltatása összeveti az ellenőrzött fájlokat a felhőben tárolt engedélyező- és tiltólistaelemek adatbázisával, ezáltal fokozza az ESET kártevőirtó szoftvereinek a hatékonyságát.

Az ESET LiveGrid® visszajelzési rendszer engedélyezése – Elküldi a megfelelő felismerési adatokat (lásd az alábbi Minták elküldése szakaszban), valamint a hibajelentéseket és statisztikákat az ESET víruslaborjába további elemzés céljából.

Az ESET LiveGuard engedélyezése (az ESET LiveGuard az ESET által értékesített kiegészítő funkció, amely alapértelmezés szerint nem érhető el) – Az ESET LiveGuard az ESET által biztosított fizetős szolgáltatás. Egy olyan védelmi réteget biztosít, amelynek célja kifejezetten az újonnan megjelent kártevők által keltett kockázatok minimalizálása. A gyanús fájlok automatikusan bekerülnek az ESET-felhőbe. A felhőben elemzi őket a fejlett kártevőészlelő motorunk. A mintát biztosító felhasználó összegző jelentést kap a megfigyelt minta viselkedéséről.

Összeomlási jelentések és diagnosztikai adatok küldése – Az ESET LiveGrid® szolgáltatással kapcsolatos diagnosztikai adatok, például összeomlási jelentések és modul-memóriaképek elküldése. A funkció aktiválását javasoljuk, mert ezzel elősegíti, hogy az ESET ki tudja vizsgálni a problémákat, fejleszteni tudja termékeit, és hatékonyabb védelmet tudjon biztosítani a végfelhasználóknak.

Anonim statisztikai adatok küldése – Az ESET összegyűjtheti az újonnan észlelt kártevőkre vonatkozó információkat, többek között a kártevő nevét, az észlelés dátumát és időpontját, az észlelési módot és a kapcsolódó metaadatokat, a program verzióját és konfigurációját, beleértve az Ön rendszerének adatait.

E-mail cím (nem kötelező) – E-mail címét a program a gyanús fájlokkal együtt elküldi az ESET víruslaborjába. Az ESET munkatársai csak akkor keresik, ha a gyanús fájlokkal kapcsolatban további információra van szükség.

CONFIG_CLOUD

Minták elküldése

Minták manuális elküldése – Lehetővé teszi, hogy manuálisan küldjön mintákat elemzésre az ESET-nek a helyi menüből, a Karanténból vagy az Eszközök menüpontból.

Az észlelt vírusminták automatikus elküldése

Válassza ki, hogy milyen típusú mintákat szeretne elküldeni az ESET-nek elemzésre és a jövőbeli észlelés javítása céljából. A választható lehetőségek az alábbiak:

 • Az összes észlelt minta – Az összes olyan objektum, amelyet észlelt a keresőmotor (a kéretlen alkalmazások is, ha ez aktiválva van a víruskereső-beállításokban).
 • Az összes minta a dokumentumok kivételével – Az összes észlelt objektum a dokumentumok kivételével (lásd alább).
 • Ne küldje be – Az észlelt objektumokat nem kapja meg az ESET.

Gyanús minták automatikus elküldése

Ezeket a mintákat akkor is megkapja az ESET, ha a keresőmotor nem észlelte őket. Például olyan mintákat, amelyeknek az észlelése majdnem meghiúsult, illetve ha az ESET Endpoint Security védelmi moduljainak egyike gyanúsnak vagy zavaros viselkedésűnek találja a mintákat.

 • Végrehajtható fájlok – Például a következő fájlok: .exe, .dll, .sys
 • Tömörített fájlok – Például a következő fájltípusok: .zip, .rar, .7z, .arch, .arj, .bzip, .gzip, .ace, .arc, .cab.
 • Tömörített fájlok – Például a következő fájltípusok: .bat, .cmd, .hta, .js, .vbs, .ps1.
 • Egyéb – Például a következő fájltípusok: .jar, .reg, .msi, .sfw, .lnk.
 • Potenciális levélszemét – Ez esetben az ESET megkapja további elemzésre a potenciális levélszemét egyes részleteit vagy teljes egészében melléklettel együtt. A beállítás engedélyezésével növelhető a levélszemét globális észlelési hatékonysága, így javulni fog a levélszemét jövőbeli észlelési hatékonysága is.
 • Dokumentumok – Aktív tartalommal rendelkező vagy nem rendelkező Microsoft Office-, illetve PDF-dokumentumok.
  arrow_down_business Az összes benne foglalt dokumentumfájltípus listájának kibontása

Kivételek

A Kivételek szűrővek megadhatja, hogy mely fájlokat/mappákat ne küldjön el a rendszer elemzésre (hasznos lehet például a bizalmas jellegű adatokat tartalmazó fájlok, többek között dokumentumok vagy táblázatok kizárása). Az itt felsorolt fájlokat a program még abban az esetben sem küldi el az ESET víruslaborjába elemzésre, ha gyanús kódot tartalmaznak. A leggyakoribb fájltípusok alapértelmezés szerint ki vannak zárva (.doc stb.). A kizárt fájlok listája szükség szerint bővíthető.


example

A download.domain.com webhelyről letöltött fájlok kizárásához kattintson a További beállítások > Felhőalapú védelem > Minták elküldése > Kizárások elemre, majd adja hozzá a *download.domain.com* kizárást.

Minták maximális mérete (MB) – Itt az automatikusan beküldött minták maximális mérete (1–64 MB) határozható meg.

ESET LiveGuard

Ha az ESET LiveGuard szolgáltatást kliensgépen szeretné engedélyezni az ESET PROTECT Webkonzol segítségével, tekintse meg az ESET Endpoint Security ESET LiveGuard-konfigurációja című részt.

Ha korábban engedélyezett volt az ESET LiveGrid®, a letiltás után előfordulhat, hogy maradtak még elküldendő adatcsomagok. Ezeket a program a letiltás ellenére is elküldi az ESET cégnek a következő alkalommal. Az aktuális információk elküldését követően a későbbiekben már nem készülnek további adatcsomagok.