Karanteeni

Karanteenin tarkoitus on olla paikka, johon voidaan turvallisesti säilöä ilmoitetut kohteet (kuten, haittaohjelmat, tartunnan saaneet tiedostot tai mahdollisesti ei-toivotut sovellukset).

Karanteenia voi käyttää valitsemalla tuotteen ESET Endpoint Security pääikkunasta Työkalut > Karanteeni.

Karanteenikansioon tallennettuja tiedostoja voi tarkastella taulukosta, jossa näkyy:

• karanteenin päivämäärä ja aika
  • polku tiedoston alkuperäiseen sijaintiin
  • koko tavuina
  • syy (esimerkiksi käyttäjän lisäämä kohde)
  • tunnistusten määrä (esimerkiksi kahdentuneet tunnistukset samasta tiedostosta tai mahdollisia useita tartuntoja sisältävä arkisto).

Asiakastyöasemien karanteenin etähallinta

HLPTOOLS_QUARANTINE_SUBMIT

Tiedostojen lisääminen karanteeniin

ESET Endpoint Security asettaa poistetut tiedostot automaattisesti karanteeniin (jos et ole peruuttanut tätä asetusta hälytysikkunassa).

Lisätiedostot kannattaa asettaa karanteeniin vain, jos:

• niitä ei voida puhdistaa
  • niitä ei voida turvallisesti poistaa tai niitä ei kannata poistaa
  • ESET Endpoint Security havaitsee ne virheellisesti
  • tiedosto käyttäytyy epäilyttävästi, mutta tarkistin ei havaitse sitä.

Tiedoston voi asettaa karanteeniin useilla tavoilla:

• Voit asettaa tiedoston manuaalisesti karanteeniin vetämis- ja pudotustoiminnolla napsauttamalla tiedostoa, siirtämällä hiiren osoittimen merkitylle alueelle samalla, kun pidät hiiripainiketta painettuna, ja sitten vapauttamalla painikkeen. Tämän jälkeen sovellus siirretään edustalle.
  • Valitse ohjelman pääikkunasta Vie karanteeniin.
  • Toiminto voidaan valita myös pikavalikosta: napsauta hiiren kakkospainikkeella Karanteeni-ikkunaa ja valitse Karanteeni.

Tiedostojen palauttaminen karanteenista

Karanteeniin asetetut tiedostot voidaan myös palauttaa niiden alkuperäiseen sijaintiin:

• Tähän tarkoitukseen voi käyttää Palauta-toimintoa, joka on käytettävissä pikavalikosta napsauttamalla kyseistä tiedostoa Karanteeni-kohdassa hiiren kakkospainikkeella.
  • Jos tiedosto on merkitty mahdollisesti ei-toivotuksi sovellukseksi, Palauta ja ohita tarkistuksesta -asetus on käytössä. Katso myös Poikkeukset.
  • Pikavalikossa on myös Palauta kohteeseen -vaihtoehto, jonka avulla voit palauttaa tiedoston muuhun sijaintiin kuin mistä se on poistettu.
  • Palautustoiminto ei ole käytettävissä kaikissa tapauksissa, kuten silloin, jos tiedostot sijaitsevat vain luku -verkkoasemassa.

Tiedostojen poistaminen karanteenista

Napsauta tiettyä kohdetta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Poista karanteenista, tai poistettava kohde ja paina näppäimistölläsi Poista. Voit valita myös useita kohteita ja poistaa ne yhdessä. Poistetut kohteet poistetaan laitteesta ja karanteenista pysyvästi.

Tiedoston lähettäminen karanteenista

Jos olet liittänyt karanteeniin epäilyttävän tiedoston, jota ohjelma ei ole havainnut, tai jos tiedosto on määritetty virheellisesti tartunnan saaneeksi (esimerkiksi koodin heuristiikka-analyysin perusteella) ja lisätty sen jälkeen karanteeniin, lähetä näyte analysoitavaksi ESETin tutkimuslaboratorioon. Voit lähettää tiedoston napsauttamalla sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla pikavalikosta Lähetä analysoitavaksi.

note

Seuraavat ESET-tietopankin artikkelit saattavat olla käytettävissä vain englanniksi: