Yhteysasetukset

Jos haluat tarkastella tietyn päivitysprofiilin välityspalvelimen asetuksia, avaa Lisäasetukset > Päivitä > Profiilit > Päivitykset > Yhteysasetukset.

Välityspalvelin

Napsauta Välityspalvelimen tila -alasvetovalikkoa ja valitse jokin seuraavista kolmesta vaihtoehdosta:

• Älä käytä välityspalvelinta
  • Yhteys välityspalvelimen kautta
  • Käytä yleisiä välityspalvelimen asetuksia

Valitse Käytä yleisiä välityspalvelimen asetuksia, jos haluat käyttää välityspalvelimen kokoonpanoasetuksia, jotka on määritetty kohdassa Lisäasetukset > Yhteydet > Välityspalvelin.

Valitse Älä käytä välityspalvelinta, jos haluat määrittää, että ESET Endpoint Security -päivityksiin ei käytetä välityspalvelinta.

Yhteys välityspalvelimen kautta -asetuksen on oltava valittuna, jos:

• ESET Endpoint Security Päivitetään jollakin muulla välityspalvelimella kuin kohtaan Työkalut > Välityspalvelin määritetyllä palvelimella. Tässä kokoonpanossa uuden välityspalvelimen osoitetiedot on määritettävä Välityspalvelin-osoitteeseen ja tietoliikenne Portti-kohtaan (oletusarvoisesti 3128). Lisäksi välityspalvelimen Käyttäjänimi ja Salasana on määritettävä tarvittaessa.
  • Välityspalvelimen asetuksia ei ole määritetty yleisesti, mutta ESET Endpoint Security yhdistää välityspalvelimeen päivitysten vuoksi.
  • Tietokoneesi on yhteydessä Internetiin välityspalvelimen kautta. Asetukset noudetaan Internet Explorerista ohjelman asennuksen aikana. Jos asetuksia muutetaan (esimerkiksi palveluntarjoajan vaihtuessa), tarkista, että välityspalvelimen asetukset ovat oikein tässä ikkunassa. Muuten ohjelma ei voi muodostaa yhteyttä päivityspalvelimiin.

Välityspalvelimen oletusasetus on Käytä yleisiä välityspalvelimen asetuksia.

Käytä suoraa yhteyttä, jos välityspalvelin ei ole käytettävissä – Välityspalvelin ohitetaan päivityksen aikana, jos siihen ei saada yhteyttä.

Windows-jaot

Jos päivitys tapahtuu paikallisen palvelimen kautta, jossa käytetään Windows NT käyttöjärjestelmän versiota, verkkoyhteyden todennusta vaaditaan oletusarvoisesti.

Määritä tällainen tili valitsemalla avattavasta Muodosta lähiverkkoyhteys käyttäjänä -valikosta:

• Järjestelmätili (oletus),
  • Nykyinen käyttäjä,
  • Määritetty käyttäjä.

Valitse Järjestelmätili (oletus) -asetus, jos haluat käyttää todennukseen järjestelmätiliä. Tavallisesti todennusta ei suoriteta, jos todennustietoja ei ole annettu päivityksen pääasetusikkunassa.

Valitsemalla Nykyinen käyttäjä voit varmistaa, että ohjelman todennuksessa käytetään kirjautuneen käyttäjän tiliä. Tämän ratkaisun haittapuolena on se, että ohjelma ei pysty muodostamaan yhteyttä päivityspalvelimeen, jos käyttäjä ei ole kirjautunut sisään.

Valitse Määritetty käyttäjä, jos haluat ohjelman käyttävän todennuksessa tietyn käyttäjän tiliä. Tätä tapaa tulee käyttää, jos oletusjärjestelmätilin yhteydenmuodostus ei toimi. Varmista, että määritetyllä käyttäjätilillä on paikallisen palvelimen päivitystiedostojen hakemiston käyttöoikeus. Muuten ohjelma ei voi muodostaa yhteyttä eikä ladata päivityksiä.

Käyttäjänimi- ja Salasana-asetukset ovat valinnaiset.

warning

Jos asetuksena on Nykyinen käyttäjä tai Määritetty käyttäjä, ohjelmassa voi esiintyä käyttäjää vaihdettaessa virhe. Suosittelemme lähiverkon todennustietojen kirjoittamista päivityksen pääasetusikkunaan. Päivityksen pääasetusikkunassa todennustiedot on annettava seuraavassa muodossa: toimialueen_nimi\käyttäjä (jos kyseessä on työryhmän nimi, anna työryhmän_nimi\nimi) ja salasana. Jos päivitys tapahtuu paikallisen palvelimen HTTP-version kautta, todennusta ei tarvita.

Valitse Katkaise yhteys palvelimeen päivityksen jälkeen pakottaaksesi yhteyden katkeamaan, jos yhteys palvelimeen pysyy aktiivisena päivitysten lataamisen jälkeenkin.