Tarkastuslokit

Yritysympäristössä on yleensä useita käyttäjiä, joille on myönnetty päätelaitteiden asetusten määrittämisoikeudet. Tuotteen määritysten muuttaminen voi vaikuttaa merkittävästi siihen, miten tuote toimii, joten järjestelmänvalvojien on äärimmäisen tärkeää pystyä selvittämään, mitä muutoksia käyttäjät ovat tehneet. Näin voidaan nopeasti tunnistaa, ratkaista ja myös ehkäistä jatkossa ongelmia, jotka aiheutuvat tietynlaisista muutoksista.

Tarkistusloki on uudenlainen kirjaustapa, jolla voidaan tunnistaa ongelmien syitä. Tarkistuslokin avulla voidaan jäljittää määrityksissä tai suojaustiloissa tapahtuvia muutoksia ja tallentaa vedoksia myöhempää käyttöä varten.

Voit tutkia tarkistuslokia valitsemalla päävalikosta Työkalut ja valitsemalla sitten Lokitiedostot ja avattavasta valikosta Tarkistuslokit.

Tarkistusloki sisältää tietoja seuraavista asioista:

• Aika – Muutoksen tekemisaika
  • Tyyppi – Tieto siitä, minkälaista asetusta tai ominaisuutta muutettiin
  • Kuvaus – Tieto siitä, mitä muutettiin, mikä osa asetusta muutettiin ja kuinka useita asetuksia on muutettu
  • Lähde – Tieto siitä, mikä on muutoksen lähde
  • Käyttäjä – Muutoksen tekijä

PAGE_AUDIT_LOGS

Napsauta hiiren kakkospainikkeella Lokitiedostot-ikkunasta mitä tahansa Asetuksia muutettu -tyypistä tarkistuslokia ja valitse pikavalikosta Näytä muutokset, niin näyttöön tulee tarkkoja tietoja tehdystä muutoksesta. Voit myös palauttaa asetusmuutoksen valitsemalla pikavalikosta Palauta (tämä ei ole käytettävissä, jos ESET PROTECT hallinnoi tuotetta). Jos valitset pikavalikosta Poista kaikki, järjestelmän luo lokin, joka sisältää tietoja tästä toiminnosta.

Jos Optimoi lokitiedostot automaattisesti on otettu käyttöön Lisäasetukset > Työkalut > Lokitiedostot -kohdassa, tarkistuslokit optimoidaan automaattisesti muiden lokien tapaan.

Jos Poista automaattisesti tietueet, jotka ovat vanhempia kuin (päivää) -asetus on otettu käytötön Lisäasetukset > Työkalut > Lokitiedostot -kohdassa, määritettyä enimmäisikää vanhemmat lokimerkinnät poistetaan automaattisesti.