Онлайн помощ на ESET

Изберете темата

Анти-фишинг защита

Фишингът е незаконна дейност, при която се използват измамнически техники (манипулиране на потребителите с цел извличане на поверителна информация). Фишингът се използва за получаване на достъп до поверителни данни, като например номера на банкови сметки, ПИН кодове и др. За повече информация вж. речника. ESET Endpoint Security включва анти-фишинг защита, която блокира уеб страниците, за които е известно, че разпространяват такова съдържание.

Анти-фишинг защитата е разрешена по подразбиране. Тази настройка може да се конфигурира в Разширени настройки > Защити > Защита на уеб достъпа.

Прочетете нашата статия в базата данни за допълнителна информация относно антифишинг защитата в ESET Endpoint Security.

Достъп до фишинг уеб сайт

Когато получите достъп до разпознат уеб сайт за фишинг, вашият уеб браузър ще покаже следния диалогов прозорец. Ако все пак искате да отворите уеб сайта, щракнете върху Игнорирай заплахата (не е препоръчително).

WEB_PHISHING


note

Потенциалните фишинг уеб сайтове, които фигурират в списъка с разрешени адреси, ще изтекат след няколко часа по подразбиране. За да разрешите даден уеб сайт за постоянно, използвайте инструмента Управление на URL адреси. От Разширени настройки > Защити > Защита на уеб достъпа > Управление на URL адреси > Списък с адреси > Редактиране добавете към списъка уеб сайта, който искате да редактирате.

Съобщаване за фишинг сайт

Връзката Докладване на неправилно блокирана страница ви позволява да подавате сигнал за уеб сайт, който е неправилно засечен като заплаха.

Уеб сайтът може да се изпрати също така и по електронна поща. Изпратете вашето съобщение до samples@eset.com. Не забравяйте да използвате описателна тема и да включите възможно най-много информация за уеб сайта (например уеб сайта, който ви е насочил към него, как сте научили за този уеб сайт и т.н.).