Tillförlitliga platser

De tillförlitliga platserna representerar en grupp nätverksadresser från vilka brandväggen tillåter viss inkommande trafik med hjälp av standardinställningar. Inställningar för funktioner som fildelning och fjärrskrivbord inom de tillförlitliga platserna fastställs i Tillåtna tjänster och avancerade alternativ.

De faktiska tillförlitliga platserna beräknas dynamiskt och separat för varje nätverksadapter baserat på vilket nätverk datorn för tillfället är ansluten till. Adresser definierade som inom de tillförlitliga platserna i zonredigeraren betraktas alltid som tillförlitliga. Om en nätverksadapter är ansluten till ett känt nätverk läggs Ytterligare tillförlitliga adresser konfigurerade för det nätverket till i adapterns tillförlitliga platser. Om ett nätverk har skyddstypen Hem/arbete inkluderas alla direktanslutna undernät i de tillförlitliga platserna. De faktiska tillförlitliga platserna för varje nätverksadapter kan visas i fönstret Inställningar under Nätverk > Nätverksadaptrar.