Misstänkt hot blockerat

Den här situationen kan uppstå exempelvis när ett program på datorn försöker överföra skadlig trafik till en annan dator i nätverket, utnyttja ett säkerhetshål eller om någon försöker genomsöka portar i nätverket.

Hot – hotets namn.

Källa – källnätverksadress.

Mål – målnätverksadress.

Stoppa blockering – skapar en IDS-regel för det misstänkta hotet med inställningar för att tillåta kommunikation.

Fortsätt blockera – blockerar det detekterade hotet. Om du vill skapa en IDS-regel med inställningar för att blockera kommunikation för hotet väljer du Visa inte detta meddelande igen.

note

Vilken information som visas i meddelandefönstret kan variera beroende på typen av detekterat hot.

Mer information om hot och andra relaterade begrepp finns i Typer av fjärrangrepp eller Typer av detekteringar.