Profiler som tilldelats till nätverkskort

Genom att växla profiler kan du snabbt göra flera ändringar av brandväggens beteende. Profil – anpassade regler kan ställas in och tillämpas för vissa profiler. Nätverksposter för alla maskinens adaptrar läggs till i listan över Nätverksadaptrar automatiskt.

Kolumner

Namn – nätverksadapterns namn.

Standardbrandväggsprofil – standardprofilen används när det nätverk du är ansluten till inte har någon konfigurerad profil eller om nätverksadaptern ställts in att inte använda någon nätverksprofil.

Föredra nätverks profil – nätverkskort kan använda brandväggsprofiler som har konfigurerats för det anslutna kända nätverket. Om det nätverket inte har någon konfigurerad profil eller om nätverkskortet inte är inställt att använda nätverkets profil används kortets standardprofil.

Kontrollelement

Lägg till – lägger till en ny nätverksadapter.

Redigera – redigera ett befintligt nätverkskort.

Ta bort – välj en nätverksadapter och klicka på Ta bort om du vill ta bort en nätverksadapter från listan.

OK/Avbryt – klicka på OK om du vill spara ändringarna eller på Avbryt om du vill avsluta utan att spara några ändringar.