Inställning av uppdateringar

Regelbunden uppdatering av ESET Endpoint Security är det bästa sättet att få maximal säkerhetsnivå på datorn. Uppdateringsmodulen säkerställer att både programmodulerna och systemkomponenterna alltid är uppdaterade.

Genom att klicka på Uppdatering i programmets huvudfönster går det att visa aktuell uppdateringsstatus, inklusive datum och tid för den senaste uppdateringen och om en uppdatering behövs.

Förutom automatiska uppdateringar kan du klicka på Sök efter uppdateringar för att utlösa en manuell uppdatering.

PAGE_UPDATE

Fönstret Avancerade inställningar (klicka på Inställningar > Avancerade inställningar på huvudmenyn eller tryck på F5 på tangentbordet) innehåller ytterligare uppdateringsalternativ. Klicka på Uppdatering i trädet Avancerade inställningar för att konfigurera avancerade uppdateringsalternativ som uppdateringsläge, proxyserveråtkomst, LAN-anslutningar och skapa detekteringsmotorkopior.

Om det uppstår problem med en uppdatering klickar du på Rensa för att rensa uppdateringscachen. Se avsnittet Felsöka meddelandet Moduluppdateringen misslyckades om det fortfarande inte går att uppdatera programmodulerna.

CONFIG_UPDATE_ROLLBACK

Alternativet Välj automatiskt i Profiler > Uppdateringar > Moduluppdateringar är aktiverat som standard. Alternativet bör lämnas orört när du använder en ESET-uppdateringsserver för att få uppdateringar.

För optimal funktionalitet måste programmet uppdateras automatiskt. Automatiska uppdateringar är endast möjligt om korrekt licensnyckel angetts i Hjälp och support > Aktivera produkt. Om du inte angav licensnyckeln efter installationen kan du göra detta när du vill. Mer detaljerad information om aktivering finns i Så aktiverar du ESET Endpoint Security.