Klarert sone

Klarert sone representerer en gruppe nettverksadresser som brannmuren tillater innkommende trafikk, fra ved hjelp av standardinnstillinger. Gå til Tillatte tjenester og avanserte alternativer for å bestemme innstillinger for funksjoner slik som fildeling og eksternt skrivebord innen den klarerte sonen.

Den faktisk klarerte sonen beregnes dynamisk og separat for hver nettverksadapter basert nettverket datamaskinen er koblet til for øyeblikket. Adresser som er definert som å være innenfor den klarerte sonen i soneredigering, er alltid klarerte. Hvis en nettverksadapter er koblet til et kjent nettverk, legges Ytterligere klarerte adresser som er konfigurert for det nettverket, til den klarerte sonen for adapteren. Hvis nettverket bruker beskyttelsestypen Hjemme/arbeid, vil alle tilkoblede delnett være inkludert i den klarerte sonen. Du kan se den faktiske klarerte sonen for hver nettverksadapter fra Oppsett-vinduet under Nettverk > Nettverksadaptere.