Automatisk filkontroll ved oppstart

Når du oppretter en Filkontroll ved systemstart som planlagt oppgave, har du flere alternativer for å justere de følgende parameterne:

Rullegardinmenyen Skannenivå angir skannedybden for filer som kjører ved systemoppstart basert på hemmelig, kompleks algoritme. Filer blir sortert i stigende rekkefølge i henhold til følgende kriterier:

• Alle registrerte filer (de fleste filene blir skannet)
  • Filer som brukes sjelden
  • Filer som brukes av og til
  • Ofte brukte filer
  • Bare de mest hyppig brukte filene (minst filer skannet)

To spesifikke grupper er også inkludert:

• Filer som kjøres før bruker logger på – Inneholder filer fra plasseringer som tillater tilgang til disse filene uten at brukeren er logget på (omfatter nesten alle oppstartsplasseringer, f.eks. tjenester, hjelperobjekter for nettleser, winlogon-varsling, oppføringer i Windows-planleggervinduet, kjente dll-er, osv.).
  • Filer som kjøres etter at bruker har logget på – Inneholder filer fra plasseringer som bare tillater tilgang til disse filene etter at brukeren har logget på (omfatter filer som bare kjøres for en spesifikk bruker, vanligvis filer i HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run).

Lister over filer som skal skannes er fast for hver tidligere nevnte gruppe.

Skanningsprioritet – Prioritetsnivået som brukes for å avgjøre når en skanning skal starte:

• Ved inaktivitet – oppgaven blir bare utført når systemet er inaktivt,
  • Lavest – når systembelastningen er så lav som mulig ,
  • Lavere – ved lav systembelastning,
  • Normal – ved gjennomsnittlig systembelastning.