ESET Hjelp på Internett

Velg tema

Profilbehandling

Profilbehandling brukes på to steder i ESET Endpoint Security – i avsnittet Datamaskinskanning ved forespørsel og i avsnittet Oppdater.

Datamaskinskanning ved behov

Du kan lagre dine foretrukne skanneparametere for skanning på et senere tidspunkt. Vi anbefaler at du oppretter en forskjellig profil (med forskjellige mål for skanning, skannemetoder og andre parametere) for hver skanning som brukes jevnlig.

Når du skal opprette en ny profil, åpner du vinduet for Avansert oppsett (F5) og klikker på Antivirus > Datamaskinskanning ved behov og deretter Rediger ved siden av Liste over profiler. Rullegardinmenyen Oppdater profil viser eksisterende skanneprofiler. Hvis du vil ha hjelp til å opprette en skanneprofil som er tilpasset ditt behov, kan du se en beskrivelse av hver av parameterne i skanneoppsettet i avsnittet Oppsett av parametere for ThreatSense-motor.

note

Sett at du vil opprette din egen skanneprofil og konfigurasjonen av Smart skanning egner seg delvis, men du vil ikke skanne kjøretidspakker eller potensielt usikre programmer, og du vil bruke Grundig rensing. Skriv inn navnet på den nye profilen i vinduet Profilbehandling og klikk Legg til. Velg den nye profilen din fra rullegardinmenyen Valgt profil og juster de gjenværende parameterne etter behov og klikk OK for å lagre den nye profilen din.

Oppdatering

Profilredigering i delen Oppsett for oppdatering lar brukere opprette nye profiler. Opprett og bruk dine egne profiler (en annen enn standardprofilen Min profil) bare hvis datamaskinen din benytter flere former for tilkobling for å oppdatere servere.

For eksempel kan en bærbar datamaskin som vanligvis er tilkoblet en lokal server (Mirror) i det lokale nettverket, men laster ned oppdateringer direkte fra ESET oppdaterings-servere når den er koblet fra det lokale nettverket (forretningsreise), benytte to profiler: den første til å koble seg til den lokale serveren, og den andre for å koble seg til ESET-servere. Når disse profilene er konfigurert, navigerer du til Verktøy > Planlegger og redigerer parameterne for oppdateringsoppgaven. Angi én profil som primær og den andre som sekundær.

Oppdatert profil – Oppdateringsprofilen som er i bruk. For å endre den velger du en profil fra rullegardinmenyen.

Liste over profiler – Opprett nye eller fjern eksisterende oppdateringsprofiler.