Nytt nettverk oppdaget

Som standard bruker ESET Endpoint Security Windows-oppsettene når en nytt nettverk oppdages. For å vise et dialogvindu når en ny nettverk oppdages, endrer du beskyttelsestypen for nye nettverk i Kjente nettverk slik at brukeren blir spurt. Hvis det så blir oppdaget en tilkobling til et nytt nettverk, kan brukeren velge beskyttelsesnivå. Dette oppsettet gjelder for tilkoblinger til alle eksterne datamaskiner fra det angitte nettverket.

Det finnes to nettverksbeskyttelsesmodier som du kan velge mellom i vinduet konfigurer nettverksbeskyttelse:

• Ja – For klarert nettverk (hjemme- eller kontornettverk). Datamaskinen og delte filer som er lagret på datamaskinen, er synlige for andre nettverksbrukere, og systemressurser er tilgjengelige for andre brukere på nettverket. Vi anbefaler at du bruker dette oppsettet når du bruker et sikkert lokalt nettverk.
  • Nei – For uklarert nettverk (offentlig nettverk). Filer og mapper på systemet deles ikke med og er ikke synlige for andre brukere på nettverket, og deling av systemressurser deaktiveres. Vi anbefaler at du bruker dette oppsettet når du bruker trådløse nettverk.

DIALOG_EPFW_TRUSTED_ZONE

Hvis nettverket er angitt som klarert, anses direkte tilkoblede delnett automatisk som klarerte.