Oppsett av proxy-server

I store LAN-nettverk kan datamaskinens tilkobling til Internett gå via en proxy-server. Hvis dette er tilfelle, må følgende innstillinger defineres. Ellers vil ikke programmet kunne oppdatere seg selv automatisk. I ESET Endpoint Security er oppsett av proxy-server tilgjengelig i to ulike deler i treet for avansert oppsett.

For det første kan innstillingene for proxy-servere konfigureres i Avansert oppsett under Verktøy > Proxy-server. Når du angir proxy-server på dette nivået, definerer du globale proxy-serverinnstillinger for hele ESET Endpoint Security. Parameterne her benyttes av alle modulene som krever tilkobling til Internett.

Når du skal angi innstillinger for proxy-server på dette nivået, velger du avmerkingsboksen Bruk proxy-server og skriver inn adressen til proxy-serveren i Proxy-server-feltet sammen med port-nummeret til proxy-serveren.

Hvis kommunikasjon med proxy-serveren krever godkjenning, velger du avmerkingsboksen Proxy-serveren krever godkjenning og skriver inn gyldig brukernavn og passord i de respektive feltene. Klikk Gjenkjenn proxy-server hvis du vil gjenkjenne og sette inn proxy-serverinnstillingene automatisk. Parameterne som er angitt for operativsystemet ditt vil bli kopiert. For å finne proxy-innstillinger på operativsystemet ditt trykker du på Windows + I-snarveistastene og klikker på Nettverk og Internett > Proxy.

note

Du må manuelt oppgi brukernavn og passord i innstillingene Proxy-serveren.

Bruk direkte tilkobling hvis proxy ikke er tilgjengelig – Hvis ESET Endpoint Security er konfigurert til å koble seg til via proxy og proxy-serveren ikke kan nås, vil ESET Endpoint Security omgå proxy-serveren og kommunisere direkte med ESET-serverne.

Proxy-serverinnstillinger kan også opprettes fra Avansert oppdateringsoppsett (Avansert oppsett >Oppdater > Profiler > Oppdateringer > Tilkoblingsalternativer ved å velge Tilkobling via en proxy-server fra Proxy-modus-menyen). Denne innstillingen gjelder for den angitte oppdateringsprofilen og anbefales for bærbare datamaskiner som ofte mottar deteksjonsmotoroppdateringer fra eksterne plasseringer. Se delen Avansert oppsett for oppdatering hvis du vil ha mer informasjon om denne innstillingen.

PROXY_SERVER