Konfigurer nettverksbeskyttelse

Det er nødvendig å konfigurere tilkoblede nettverk for å beskytte datamaskinen i et nettverksmiljø. Du kan la andre brukere få tilgang til datamaskinen ved å konfigurere nettverksbeskyttelse som tillater deling. Klikk på Oppsett > Nettverksbeskyttelse > Tilkoblede nettverk, og klikk på koblingen under det tilkoblede nettverket. Et varsel vises med alternativer for å konfigurere det valgte nettverket som klarert.

Som standard bruker ESET Endpoint Security Windows-oppsettene når en nytt nettverk oppdages. For å vise et dialogvindu når en ny nettverk oppdages, endrer du beskyttelsestypen for nye nettverk i Kjente nettverk slik at brukeren blir spurt. Konfigurasjon av nettverksbeskyttelsen skjer når datamaskinen kobles til et nytt nettverk. Derfor er det vanligvis ikke nødvendig å definere klarerte soner.

DIALOG_EPFW_TRUSTED_ZONE

Det finnes to nettverksbeskyttelsesmodier som du kan velge mellom i vinduet konfigurer nettverksbeskyttelse:

• Ja – For klarert nettverk (hjemme- eller kontornettverk). Datamaskinen og delte filer som er lagret på datamaskinen, er synlige for andre nettverksbrukere, og systemressurser er tilgjengelige for andre brukere på nettverket. Vi anbefaler at du bruker dette oppsettet når du bruker et sikkert lokalt nettverk.
  • Nei – For uklarert nettverk (offentlig nettverk). Filer og mapper på systemet deles ikke med og er ikke synlige for andre brukere på nettverket, og deling av systemressurser deaktiveres. Vi anbefaler at du bruker dette oppsettet når du bruker trådløse nettverk.

warning

En feilaktig nettverkskonfigurasjon kan utgjøre en sikkerhetsrisiko for datamaskinen.

note

Arbeidsstasjoner fra en klarert nettverk får som standard tilgang til delte filer og skrivere, har innkommende RPC-kommunikasjon aktivert og har tilgang til ekstern skrivebordsdeling.

Flere detaljer om nye funksjoner finner du i følgende ESET kunnskapsbase-artikkel: