HIPS-sääntöjen hallinta

Luettelo käyttäjän määrittämistä ja HIPS-järjestelmän automaattisesti lisäämistä säännöistä. Lisätietoja sääntöjen luonnista ja HIPS-toiminnoista on säännön muokkaamista käsittelevässä luvussa. Katso myös HIPS:n yleisperiaate.

Sarakkeet

Sääntö – Käyttäjän määrittämä tai automaattisesti valittu säännön nimi.

Käytössä – Poista tämä valinta, jos haluat pitää säännön luettelossa mutta et käyttää sitä.

Toimenpide – Sääntö määrittää toimenpiteen – Salli, Estä tai Kysy – joka tulisi suorittaa, jos olosuhteet ovat oikeat.

Lähteet – Sääntöä käytetään vain, jos tämä sovellus/nämä sovellukset käynnistävät tapahtuman.

Kohteet – Sääntöä käytetään vain, jos toiminta liittyy tiettyyn tiedostoon, sovellukseen tai rekisteritietueeseen.

Kirjaamisen vakavuus – Jos valitset tämän vaihtoehdon, säännöstä kirjoitetaan tietoHIPS-lokiin.

Ilmoita – Oikeaan alakulmaan ilmestyy ilmoitus, kun jokin tapahtuma käynnistetään.

Valvontaelementit

Lisää – Luo uuden säännön.

Muokkaa – Tämän vaihtoehdon avulla voit muokata valittuja kohteita.

Poista – Poistaa valitut kohteet.

HIPS-sääntöjen prioriteetti

HIPS-sääntöjen prioriteettitason säätämiseen ylä-/alapainikkeiden avulla ei ole asetuksia (palomuurisääntöjen kohdalla säännöt suoritetaan ylimmästä alimpaan).

• Kaikilla luomillasi säännöillä on sama prioriteetti
  • Mitä tarkempi sääntö on, sitä suurempi sen prioriteetti on (esimerkiksi tietyn sovelluksen säännön prioriteetti on suurempi kuin kaikkien sovellusten säännön)
  • Sisäisesti HIPS sisältää prioriteettisääntöjä, jotka eivät ole käytettävissäsi (et esimerkiksi voi ohittaa itsepuolustuksen määrittämiä sääntöjä)
  • Jos luot säännön, joka voi jumittaa käyttöjärjestelmäsi, sitä ei oteta käyttöön (sen prioriteetti on alin)