Roskapostisuojaus

Ei-toivotut sähköpostiviestit eli roskapostiviestit ovat yksi suurimmista sähköisen tiedonsiirron ongelmista. Roskapostin osuus kaikesta sähköpostiliikenteestä on jopa 30 prosenttia. Roskapostisuojaus auttaa suojautumaan tältä ongelmalta. Roskapostimoduuli hyödyntää useita sähköpostisuojausperiaatteita, ja sen suodatuskyky on huippuluokkaa, joten se pitää Saapuneet-kansiosi puhtaana. Roskapostisuojauksen asetukset ovat kohdassa Lisäasetukset (F5) > Internet ja sähköpostisuojaus > Sähköpostisovelluksen suojaus > Sähköpostisovellukset.

CONFIG_SMON

Roskapostin havaitsemisessa yksi tärkeä periaate on ei-toivottujen sähköpostien tunnistaminen ennalta määriteltyjen luotettavien osoitteiden (sallittujen) ja roskapostiosoitteiden (estettyjen) perusteella.

Tärkein roskapostiviestien tunnistustapa on sähköpostiviestien sisällön tarkistaminen. Vastaanotetuista viesteistä etsitään roskapostin ominaisuuksia tiettyjen kriteerien (viestimäärityksien, tilastollisen heuristiikan, algoritmien tunnistamisen sekä muiden yksilöllisten tapojen) perusteella. Niiden avulla sähköpostiviestille määritetään indeksiarvo, joka määrittää, onko viesti roskapostia.

Aloita sähköpostisovelluksen roskapostisuojaus – Kun valitset tämän asetuksen, roskapostisuojaus otetaan automaattisesti käyttöön, kun järjestelmä käynnistyy.

Ota kehittynyt roskapostin tarkistus käyttöön – Lataa määräajoin lisää roskapostisuojaustietoja, mikä parantaa roskapostisuojauksen ominaisuuksia ja tuottaa entistä parempia tuloksia.

Roskapostisuojauksen ESET Endpoint Security avulla voit asettaa eri parametreja viesteille.

Viestien käsittely

Lisää tekstiä sähköpostiviestin otsikkoon – Tämän asetuksen avulla roskapostiksi määriteltyjen sähköpostiviestien otsikkoriville voidaan lisätä mukautettu teksti. Oletusasetus on [SPAM].

Siirrä viestit roskapostikansioon – Kun tämä on käytössä, roskapostiviestit siirretään oletusarvoiseen roskapostikansioon. Tämän lisäksi viestit, jotka on uudelleen määritetty muuksi kuin roskapostiksi, siirretään saapuneisiin. Kun napsautat hiiren kakkospainikkeella sähköpostiviestiä ja valitset pikavalikosta ESET Endpoint Security, voit valita käytettävät asetukset.

Käytä kansiota – Määritä mukautettu kansio, johon tartunnan saaneet sähköpostit siirretään.

Merkitse roskapostiviestit luetuiksi – Tämän asetuksen avulla roskapostiviestit voidaan automaattisesti merkitä luetuiksi. Sen avulla kiinnität helpommin huomiosi "puhtaisiin" viesteihin.

Merkitse uudelleenluokitellut viestit lukemattomiksi – Tämän asetuksen avulla viestit, jotka on ensin merkitty roskapostiksi ja sitten "puhtaiksi", näytetään lukemattomina.

Roskapostituloksen kirjaus – Tuotteen ESET Endpoint Security roskapostinestomoduuli antaa jokaiselle tarkistetulle viestille roskapostipistearvon. Viesti kirjoitetaan roskapostinestolokiin (ESET Endpoint Security > Työkalut > Lokitiedostot > Roskapostisuojaus).

• Ei mitään – Roskapostitarkistuksen tulosta ei kirjata.
  • Määritetty uudelleen ja merkitty roskapostiksi – Valitse tämä, jos haluat tallentaa roskapostin tuloksen viesteille, joissa on merkintä SPAM (roskaposti).
  • Kaikki – Kaikki viestit ja niiden roskapostipistearvo kirjoitetaan lokiin.

note

Kun napsautat viestiä roskapostikansiossa, voit valita Määrittele valitut viestit uudelleen MUUKSI kuin roskapostiksi, niin viesti siirretään saapuneisiin. Kun napsautat saapuneiden kansiossa viestiä, jonka arvioit roskapostiksi, valitse Määrittele viestit uudelleen roskapostiksi, niin viesti siirretään roskapostikansioon. Voit valita useita viestejä ja suorittaa toimenpiteen samanaikaisesti niille kaikille.

note

ESET Endpoint Security tukee seuraavien sähköpostisovellusten roskapostisuojausta: Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Mail ja Windows Live Mail.